15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet dao zeleno svijetlo za prijedlog da Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama

Izvor: EPA-EFE/PETER DEJONG

Društvo

Comments 27

Savjet dao zeleno svijetlo za prijedlog da Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama

Izvor: espona.me

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio je prijedlog da jedna ulica u Beranama ponese ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića - bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, dok prijedlog da jedna od ulica dobije ime Pavla Đurišića nije dobio većinsku podršku članova Savjeta.

Pored imena Mladića i Đurišića, na sjednici Savjeta je razmatrano još nekoliko desetina prijedloga o imenovanju i preimenovanju ulica na području beranske opštine, a sjednica Savjeta, koji je bio u punom sastavu, održana je prije nekoliko dana.

Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova broji sedam članova: Goran Kiković, Petar Labudović, Bogdan Fatić, Fahrudin Hadrović, Draško Došljak, Miloš Raković i Zoran Milović.

Saznanja Espone potvrdio je Goran Kiković - predsjednik Savjeta, koji je saopštio da se radi, kako je kazao, o savjetodavnom tijelu koje nema pravo odlučivanja, već, mišljenje o predlozima prosljeđuje nadležnom Sekretarijatu, a da konačnu riječ o dodjeli imena ulica ili njihovom preimenovanju donosi nadležno Ministarstvo.

"Savjetu je pristigao veliki broj predloga od institucija i pojedinaca i tačno je da su među njima bili i predlozi da jedna od ulica dobije ime generala Ratka Mladića i taj predlog je prošao, dok predlog da i jedna ulica ponese ime vojvode Pavla Đurišića nije dobio sglasnost, jer je za taj predlog glasalo tri člana, od sedam, koliko je prisustvovalo sjednici", kazao je Kiković.

On je ocijenio da u podržanom prijedlogu da ime Ratka Mladića dobije jedna od beranskih ulica, ali i da prijedlog da Pavle Đurišić ne dobije većinu, prema njegovom mišljenju, nema ništa čudno.

"To samo pokazuje koliko je vojvoda Đurišić satanizovan, jer je, na primjer, predlog da jedna od ulica dobije ime vojvoda Momčilo Đujić dobio podršku većine članova Savjet"“, istakao je Kiković.

Kako je dodao, članovi Savjeta su pred sobom imali veliki broj prijedloga dobijenih od strane građana i institucija i da su članovi glasajući pojedinačno o svakom prijedlogu ne rijetko bili jednoglasni, da su neki prijedlozi dobili većinu glasova, a da neki nijesu imali dovoljan broj glasova podrške.

Prema njegovim navodima, pored Mladića, Đurišića i Đujića, Savjet je raspravljao i o predlozima da imena ulica dobiju i neki od narodnih heroja, pjesnici,književnici, te da su među prijedlozima bila imena različitih ideologija, vjeroispovijesti i nacionalnosti.

Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

Eto

Kako to da nijesu predložili ulicu ili neki trg po Karadžić Radovanu da se imenuje, pa ipak je on rodom sa Durmitora, za razliku od Mladića koji nije iz Crne odnosno najcrnje Gore do sada.

Milan

Sto očekivati od klerofasiatičke vlade i preśednika opštine

Vesna Kiss

@MalisorTz Da imaju srama mozda bi i razmislili sto cine, ali je ocigledno da ga nemaju. Pavle Djurisic, Ratko Mladic, su predstavnici zla i to zlo pozdravljaju i podrzavaju oni bez srama, pritom su to isti oni koji su litijali, dakla VJERNICI!!!