8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glosarij: Posjedujemo zvaničnu izjavu isporučioca iz Turske, respiratori su novi i imaju garantni rok od 12 mjeseci

Društvo

Comments 4

Glosarij: Posjedujemo zvaničnu izjavu isporučioca iz Turske, respiratori su novi i imaju garantni rok od 12 mjeseci

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Odgovor ministarki zdravlja i direktorici KC

Povodom tvrdnji za isporučene respiratore, kojima se negativno utiče na reputaciju veledrogerije Glosarij, bez, kako navode ikakvog osnova, ovim putem informišemo javnost da je naša kompanija, još jednom potvrdila sa isporučiocem iz Turske, da su respiratori koji su dopremljeni u Crnu Goru tokom prošle godine - novi uređaji, nikada korišćeni, niti u bolnicama, niti bilo gdje drugo, tvrde iz Glosarija.

Kažu i da posjeduju zvaničnu izjavu inoisporučioca.

"Takođe, uređaji imaju garantni rok od 12 mjeseci, što je i potvrđeno u komunikaciji između Kliničkog Centra  Crne Gore i inoisporučioca iz Turske.

Da pojasnimo još jednom, u potpunosti razumijevajući  napore Ministarstva Zdravlja  i Kliničkog Centra Crne Gore, koji su, preko konzularnog predstavništva naše države, odabrali opremu, koja je po tehničkim karakteristikama odgovarala potrebama zdravstvenog sistema, u vanrednim  uslovima početaka svjetske pandemije COVID19, prihvatili smo, kao i druge društveno odgovorne kompanije ili pojedinci svugdje u svijetu,  da pomognemo i  da izvršimo avansnu uplatu i organizujemo transport, na najbrži mogući način. Poznato je  da smo dva respiratora i donirali. Ostali su fakturisani shodno Odluci Vlade - Nacinalnom koordinacionom tijelu, bez ijednog centa naše zarade", navodi se u saopštenju u kojem tvrde da Glosarij uvezao 30 novih respiratora i  Urion tri.

"Iako smo bili samo posrednici, pružili smo pomoć još jednom, nakon prijavljene  sumnje u ispravnost 12 aparata, od kojih je jedan uvezen posredstvom firme Urion (od čega je 10 aparata bilo iz Kliničkog Centra Crne Gore a dva iz ostalih bolnica). Glosarij je o svom trošku, u maju mjesecu 2020. godine, navedene aparate uputio na pregled u Tursku. Nakon završene provjere aparati su vraćeni sa svim sertifikatima i dokazima o ispravnosti.

Kako smo naglasili nebrojeno puta do sada, Glosarij nije ovlašćeni servis za pomenutu opremu, a znajući da je momenat servisiranja i održavanja opreme veoma važan, uputili smo  korisnika direktno na  inoisporučioca opreme.

Dobra namjera i društveno odgovorno poslovanje je značajna odrednica veledrogerije Glosarij, u slučaju potrebe ponovo bismo se, na isti način, uključili da pomognemo zdravstvenom sistemu Crne Gore, ne očekujući zahvalnost, ali isto tako, nećemo dozvoliti da se ime naše kompanije povlači po medijima u negativnom kontekstu, a bez ikakvog osnova", poručuju iz Glosarija.

Od 33 respiratora, koji su nabavljeni prošle godine, 23 ne rade, saopšteno je na danas na konferenciji za novinare predstavnika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Ministarstva zdravlja.

Saopšteno je da je 31 respirator kupljen za oko 600 hiljada eura, a da su dva donirana.

U Kliničkom centru ima 160 respiratora, a ne radi 17, saopšteno je na konferenciji za medije.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Vesna Kiss

Zahtijevati od gospodje Ministarke da se IZVINE JAVNO, preko RTCG!

podgoricanin

izgleda da upustvo nije na Srpskom i napisano ćirilicom , pa nisu umjeli da uključe respuratore. mislim da su očekivali fa će respiratori biti na Srpskom jeziku?

Uroš

Ne berite brigu, poštovana gospodo iz Glosarija. Niko im danas nije ništa povjerovao. Ni danas, a ni prethodnih mjeseci. Laž prestiže laž. Svrha današnjeg presa je zamagliti nesposobnost i ogroman broj preminulih.