11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Urednik portala Aktuelno saslušan po prijavi Vukšića

Izvor: Pobjeda

Društvo

Comments 0

Urednik portala Aktuelno saslušan po prijavi Vukšića

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Urednik portala Aktuelno Balša Knežević saslušan je danas u Višem državnom tužilaštvu zbog tekstova osobe pod pseudonimom ,,Profesionalac“ koji su na tom portalu objavljivani tokom februara, a zbog navodnog otkrivanja državne tajne.

Knežević je nakon posjete Tužilaštvu kazao Pobjedi da je saslušanje kod tužiteljke Maje Jovanović proteklo u korektnoj atmosferi.

"Tužiteljka je bila izuzetno korektna, saslušan sam u svojstvu svjedoka, a saznao sam da je krivičnu prijavu protiv NN lica podnio vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić. Na osnovu njegove prijave pozvan sam da svjedočim zbog navodnog odavanje državne tajne jer je u tekstovima objavljenim na našem portalu otkriven identitet tri lica koja rade u ANB-u", kazao je Knežević Pobjedi.

On je još kazao još da su mu u Tužilaštvu tražili da otkrije identitet autora pod pseudonimom „Profesionalac“ ali i da on to nije mogao uraditi jer ne zna ko je ta osoba.

Knežević je rekao da u svemu vidi pokušaj odmazde potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i v. d. direktora ANB-a Dejana Vukšića.

"Taj čovjek (Abazović) je opsjednut portalom aktuelno.me. Postao je pion u rukama stranih službi, a ono što smo mi objavili je patriotski čin. Sada neka o tome odlučuju Tužilaštvo i državni organi", kazao je Knežević.

Direktor Agencije za bezbjednost Dejan Vukšić je prijavio Kneževića za odavanje tajnih podataka, iako je i sam juče, prilikom saslušanja pred Odbrom za bezbjednost učinio isto. Prema riječima potredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, Vukšić je napravio propust odavanjem tajnih podataka.

To je juče saopštio i poslanik Raško Konjević, koji je kazao da je Vukšić suprotno Zakonu o tajnosti podataka otrkio identitete rezidentnih predstavnika obavještajne agencije jedne države članice NATO, kao i njihove prioritete i mete njihovog rada.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR