16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
United Grupa podržala Inicijativu o zaštiti životne sredine

Društvo

Comments 0

United Grupa podržala Inicijativu o zaštiti životne sredine

Autor: Antena M

  • Viber

United Grupa, vodeći telekomunikacioni medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je danas da se pridružila inicijativi Science Based Targets (Naučno zasnovani ciljevi) i obavezala da će postaviti ciljeve smanjenja emisije ugljen-dioksida u borbi protiv klimatskih promjena.

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, u okviru koje u Crnoj Gori posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituje televizija Nova M, pridružila se hiljadi drugih vodećih svjetskih kompanija koje su se obavezale da će raditi na definisanju ciljeva i promovisanju najboljih praksi.

"Pridruživanje inicijativi naučno-zasnovanih ciljeva pokazuje kontinuiranu posvećenost United Grupe da bude društveno-odgovorna kompanija. Ovo je prirodan korak na našem putu da imamo aktivniju ulogu u stvaranju održivog razvoja", rekla je izvršna direktorka United Grupe Victoriya Boklag.

„Pridruživanje inicijativi prilika je za nas da pružimo primjer i radimo ono što najbolje činimo - inoviramo, povezujemo i podstičemo efikasnost kako bismo uticali na promjene svuda gdje United Grupa posluje“, dodala je Boklag.

United Grupa sada ima rok od 24 mjeseca da razvije ciljeve, pošalje ih na ocjenu i odobrenje.

„Naučno zasnovani ciljevi” (SBTi) je globalna inicijativa koja podržava kompanije u uspostavljanju ciljeva smanjenja šetetnih gasova na osnovu nauke i ciljeva Sporazuma o klimatskim promjenama UN potpisanim u Parizu. Naučno zasnovani ciljevi pokazuju kompanijama koliko i koliko brzo trebaju da smanje emisiju gasova kako bi spriječili najgore efekte staklene bašte i klimatskih promjena.

Inicijativa je globalna saradnja između Projekta za objavljivanje količine emisija ugljenika (CDP), Instituta za svjetske resurse (WRI), Svjetskog fonda za prirodu (WWF) i Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UN Global Contract).

Telemach je, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznao svoju ekološku ulogu i pokrenuo akciju pošumljavanja u okviru koje je Podgorica dobila 500 novih sadnica, a ovakve inicijative nastavljaju se i u drugim gradovima Crne Gore. Pored toga, kroz kampanju "Misli zeleno" Telemach i kroz svoje svakodnevno poslovanje utiče na ekološku svijest svojih korisnika koji sve više svoje račune primaju i plaćaju online putem i tako doprinose očuvanju životne sredine.

Podsjetimo, poslujući u telekomunikacionom i medijskom sektoru, platforma United Grupe kombinuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Posluje u osam zemalja i ima približno 11 miliona korisnika i 12.500 zaposlenih.

O United Grupi:

United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 11 miliona korisnika i više od 12.500 zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu.

Za više informacija posetite sajt.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR