14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od sjutra besplatan ulaz u Muzej novca CBCG

Društvo

Comments 0

Od sjutra besplatan ulaz u Muzej novca CBCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Povodom jubileja, 20 godina rada Centralne banke Crne Gore koji se obilježava tokom 2021. godine, ulaz u Muzej novca Centralne banke Crne Gore će od sjutra, 18. maja, do kraja godine, biti besplatan za sve posjetioce.

"Centralna banka Crne Gore je kao društveno odgovorna institucija odlučila da povodom svog jubileja – dvije decenije rada vrhovne monetarne institucije, a imajući u vidu i pandemiju korona virusa, počev od Međunarodnog dana muzeja, 18. maja, besplatno otvori vrata Muzeja novca za sve koji žele da se upoznaju sa istorijom novca na tlu današnje Crne Gore.

Muzej novca je otvoren 2012. godine kao muzej u sastavu Centralne banke Crne Gore, specijalizovan za sakupljanje i prezentaciju novca i drugog numizmatičkog materijala sa teritorije današnje Crne Gore. Posjetioci u Muzeju mogu vidjeti dvije stalne postavke – “Novac na tlu Crne Gore” i “Novac kao nakit”.

Muzej novca je savremeno opremljen, te posjetiocima, osim kroz muzejske postavke, dodatne informacije o istoriji novca na tlu Crne Gore, ali i opštoj crnogorskoj istoriji, pruža i kroz multimedijalne interaktivne aplikacije. 

Posjetioci, po simboličnim cijenama mogu kupiti i suvenire – repliku perpera iskovanu na mašini na kojoj je u Beču prije više od jednog vijeka kovan crnogorski perper, a koja je izložena u Muzeju, kao i foto novčanicu od 50 perpera sa fotografijom posjetioca", piše u saopštenju CBCG-

Radno vrijeme Muzeja novca je svim danima od 9 do 17 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR