18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Deponija danima gori, Opština ćuti: Nikšićanin blokirao put za Mislov do

Izvor: Arhiva

Društvo

Comments 5

Deponija danima gori, Opština ćuti: Nikšićanin blokirao put za Mislov do

Izvor: Mladi Nikšića

Autor: Antena M

  • Viber

Deponija Mislov do, koja je udaljena šest kilometara od Nikšića, gori danima, a situacija je, kako su rekli mještani koji žive u blizini, alarmanta. To je juče potvrdio i Komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić.

Kako nadležni organi nijesu ništa preduzeli, mještanin Dragan Nikčević je odlučio da stvar preuzme u svoje ruke i zaustavi prolaz do deponije, prenosi portal Mladi Nikšića.

"Moj cilj je da se ovome stane na put, da se reguliše situacija. Kontaktirali smo rukovodstvo opštine, tri mjeseca smo u pregovorima, ali ništa. Ponudio sam im rešenje, koje nijesu prihvatili i bio sam primoran da ovo uradim. U petak sam ih opet zvao, konkretno Nemanju Vukovića, i obavijestio ih da ukoliko u ova tri dana nešto ne preduzmu, kamioni sa smećem neće moći da prolaze gore", kazao je Nikčević.

Prema njegovim riječima, put kojim kamioni svakodnevno prolaze je u njegovom vlasništvu, pa ima puno pravo da im zabrani prolaz.

"Oni prelaze preko moje zemlje, mog puta tako da imam potpuno pravo na ovo. Kuća mi je blizu, tu sam živio sa porodicom, ali morali smo da iselimo jer ovdje ne može da se živi. Dvoje ljudi iz dvije kuće koje su u blizini boluju od karcinoma, sve od uticaja zagađenosti koje otpad proizvodi", istakao je on.

Nada se da će vrh Opštine reagovati što prije inače će biti prinuđen na radikalnije mjere.

"Danas sam sam i nijesam dozvolio nikom od porodice da bude ovdje, jer ovo nije ništa politički i želim sam da se dogovorim sa nadležnim organima. Ako ne budu našli rešenje onda će nas biti više i ni jedno vozilo neće moći da prođe", poručio je Nikčević.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

RRRRR

21 jul tekuće godine iz Vijesti NAKON PUNIH DESET MJESECI OD IZBIJANJA, POŽAR NA MISLOVOM DOLU UGAŠEN Dim sa deponije više ne truje Nikšićane

Pero

To nije problem od juce vec praeko 20 g. a tu lokaciju su obezbijedila opozicija koja je tada dosla na vlast i zadrzala se 2 g, kao privremena pored rijeke i tunela Budos!?Poslije toga je pokiusao da se nadje nova lokacija ali su sve to opstruirali upravo ova opozicija preko svojih glasaca!?

Otrov!

A da padne kiša, ipak bi se primirilo da se može prići i zatrpavati, pa bacite malo vode ili praha iz dronova ili dromadera...experti anticivilizacijski!