10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ulcinj: Ronioci čiste more od plastike

Društvo

Comments 0

Ulcinj: Ronioci čiste more od plastike

Autor: Antena M

  • Viber

U toku su pripreme četiri akcije čišćenja podvodnog dijela Ulcinjske obale u okviru projekta “Očistimo ulcinjsku obalu od plastike”, koje će se održati u toku septembra 2021.

Glavne aktivnosti projekta biće organizovanje ronilačkih akcija izvlačenja otpada iz podvodnog dijela Ulcinjske obale, gdje će se, uz pomoć volontera, vršiti analiza vrste, količine i potencijalnog izvora otpada.

Rezultati analiza biće predstavljeni javnosti, kao i nadležnima sa predlogom zabrane korišćenja određenih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

Ovo pitanje tiče se građana Ulcinja, ali i svih građana Crne Gore, turista i posjetilaca našeg primorja, uzevši u obzir da je plastika jedan od najvećih zagađivača mora i okeana.

Najavljujemo da je, nakon navedenih aktivnosti, u planu sprovođenje akcija postavljanja info-tabli na tri lokacije na području opštine Ulcinj,  kao i organizovanje tri informativna dana tokom kojih će se govoriti o plastici kao značajnom zagađivaču životne sredine i pružiti mogućnost lokalnom stanovništvu i turistima da se više informišu o štetnom uticaju plastike, kažu organizatori - NVO Green Life, u saradnji sa sportsko – ribolovnim društvom Neptun iz Ulcinja.

Projekat “Očistimo ulcinjsku obalu od plastike” realizuje se od maja 2021. i trajaće 16 mjeseci. Aktivnosti su podržane od strane fondacije Princ Albert II od Monaka u okviru inicijative Beuond Plastic Med (BeMed).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR