32 °

max 33 ° / min 23 °

Ponedjeljak

04.07.

33° / 23°

Utorak

05.07.

36° / 21°

Srijeda

06.07.

34° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 19°

Petak

08.07.

23° / 16°

Subota

09.07.

22° / 16°

Nedjelja

10.07.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavnici Univerziteta Crne Gore i Hipotekarne banke razgovarali o mogućnostima saradnje

Društvo

Comments 0

Predstavnici Univerziteta Crne Gore i Hipotekarne banke razgovarali o mogućnostima saradnje

Autor: Antena M

  • Viber

Mogućnosti podrške studentima Univerziteta Crne Gore na njihovom karijernom putu kroz digitalnu plaformu Jobiri, bili su povod sastanka vlasnika Hipotekarne banke Miljana Todorovića i njegovih saradnika sa prorektoricom UCG Sanjom Peković i menadžerom Karijernog Centra UCG Ivicom Todorovićem.

Todorović je, kako je saopšteno, iskazao spremnost Banke, kao društveno odgovorne kompanije, da investicijom u pristup ovoj digitalnoj platformi podrži napore Univerziteta Crne Gore i Karijernog centra u pružanju podrške studentima u povezivanju sa poslovnim svijetom.

"Platforma Jobiri koja bi sadržala profile prijavljenih studenata i poslodavaca koji imaju saradnju sa Univerzitetom Crne Gore, predstavlja alat pomoći, prije svega za mlade, u svim koracima na putu do posla. Tokom kreiranja CV-ija i motivacionog pisma, kroz ovu platformu, studenti mogu dobiti pomoć kroz gotove modele opisa radnog iskustva ili motivacije. Platforma sadrži i 145 video tutorijala u trajanju od po tri minuta koji  prate kompletan proces traženja posla, počev od kreiranja CV-ija i motivacionog pisma, do pripreme za intervju i povratne informacije o performansu", objasnila Bojana Perović, osnivač Agencije „Minuta do posla“ i zastupnik digitalne platforme Jobiri u Crnoj Gori.

Ona je dodala da bi ova platforma predstavljala, prije svega, administrativnu pomoć Karijernom centru, u praćenju studenata na karijernom putu.

Prorektorica Peković pozdravila je zainteresovanost Hipotekarne banke da podrži studente Univerziteta Crne Gore, pogotovo u vremenu kada se suočavaju sa izazovima pandemije i kada je potrebno da jačaju i razvijaju digitalne vještine i kompjutersku pismenost, pa i u domenu traženja svog puta na poslovnom planu.

Menadžer Karijernog centra UCG Todorović predstavio je aktivnosti ovog centra kao servisa podrške studentima sa ciljem što bolje pripreme za tržište rada i podsticanja razvoja preduzetničke svijesti, ali i podrške srednjoškolcima u odabiru budućeg poziva i pripreme za akademsku sredinu. On je iskazao zadovoljstvo zbog otvaranja mogućnosti saradnje i njene formalizacije na polju koje administrativno može umnogome olakšati rad Karijernog centra.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR