11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slučaj krivolova: Nacionalni parkovi zahvalni policiji

Izvor: Nacionalni parkovi CG

Društvo

Comments 0

Slučaj krivolova: Nacionalni parkovi zahvalni policiji

Autor: Antena M

  • Viber

„Nacionalni parkovi Crne Gore zahvalni su svim nadležnim državnim organima, posebno Odjeljenju bezbjednosti Kolašina na čelu sa načelnikom Zoranom Braunovićem na pruženoj pomoći Službi zaštite Nacionalnog parka Biogradska gora i efikasnom postupanju prilikom procesuiranja u vezi sa slučajem krivolova jelena u ovom zaštićenom području. Očekujemo da će i pravosudni organi preduzeti sve mjere iz svojih nadležnosti,” izjavila je direktorica JPNPCG Jelena Kljajević.

„I ovog puta ističemo da se samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih organa mogu efikasno čuvati prostori nacionalnih parkova, a samim tim i najznačajnjije biljne i životinjske vrste u crnogorskim zaštićenim područjima. U tom pravcu, od posebnog je značaja uloga svih subjekata u sistemu zaštite prirode i mi u NPCG očekujemo u narednom periodu čvršću i intenzivniju saradnju.″

Službenici Uprave policije procesuirali su trojicu krivolovaca iz Berana zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit lov u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da su osumnjičeni, 14. novembra 2021. godine u jutarnjim časovima na području Nacionalnog parka Biogradska gora, izvršili krivolov, odnosno iz lovačke puške odstrijelili divljač – jelena", navodi se u saopštenju.

 Ovaj događaj Uprava NP Biogradska gora prijavila je Policiji, nakon čega je obavljen uviđaj i u blizini pronađena odstrijeljena divljač, lovačka puška i lovački prsluk. Pronađeni predmetni dokazi su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR