10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šavnik: Održan Prvi međunarodni turnir u šahu za mlade

Društvo

Comments 0

Šavnik: Održan Prvi međunarodni turnir u šahu za mlade

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Preko 100 djevojčica i dječaka učestvovalo je na prvom međunarodnom turniru u šahu, koji je održan u Šavniku.

Povod ovog, kako se navodi na sajtu Opštine Šavnik, spektakla koji je obilježila velika borba, bilo je obilježavanje Dana nezavisnosti Crne Gore i osnivanje šahovskog kluba u ovom durmitorskom gradiću.

Igralo se u tri kategorije, do deset, do 14 i do 18 godina, a na kraju je posebno određen plasman u kategorijama: do osam, do deset, do 12, do 14, do 16 i do 18 godina. Igrano je sedam kola, po švajcarskom sistemu, po ubrzanom tempu.

Zlatnim medaljama  su se okitili Milena Tadić, Boris Šaranović, Nađa Zloković, Lazar Đurišić, Neda Šljivić, Đorđe Žižić, Marija Bajić, Jovan Adžić, Aleksandra Anđić, Zaharije Perković, Mateja Popović i Nikola Perišić.

Srebrne medalje su pripale Mariji Marković, Maksimu Šarančiću, Tamari Ostojić, Andriji Potpari, Mirni Starčević, Nikoli Vojičiću, Jeleni Radulović, Aleksandru Šekariću, Andriji Bulajiću, Seleni Zindović i Božidaru Janjuševiću.

Mjesto na podijumu i bronzane medalje osvojili su Nikolija Ćorsović, Andrija Milić, Vladana Babić, Stefan Pejović, Jelena Babić, Uroš Vraneš, Radovan Milović, Ljubisav Raonić, Tara Ivanović i Dragan Čurović.

Najbolji su nagrađeni knjigama i medaljama, a posebno su nagrađena tri učesnika iz Šavnika: Sreten Trebješanin, Vladimir i Nikola Jocović.

Nagrade najboljima su uručili direktor škole u Šavniku Bajo Zorić, sekretar ŠSCG Boro Miljanić, i direktor Centra za kulturu u Šavniku Velimir Šobić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR