7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Važno da 21. maj obilježavamo kao praznik koji nas spaja i inspiriše

Društvo

Comments 0
GI 21. MAJ:

Važno da 21. maj obilježavamo kao praznik koji nas spaja i inspiriše

Autor: Antena M

  • Viber

"Prije šesnaest godina Crna Gora je demokratskom odlukom obnovila svoju državnost, postala članica OUN i dio moderne međunarodne zajednice. Time je 21. Maj postao najvažniji datum u savremenoj crnogorskoj istoriji. Nikada ne treba zaboraviti da je državotvorna politika u svom središtu imala slobodnu i integrisanu Crnu Goru i želju da svi njeni građani, bez obzira na političke, etničke i konfesionalne razlike, zajednički grade državu koju će svi prihvatiti kao svoje neotuđivo i trajno dobro", poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

Podsjećaju da je Crna Gora država svih nas, tako treba da bude i tako će biti. Zato je važno da današnji Dan nezavisnosti obilježavamo kao praznik koji nas spaja u nastojanju da Crna Gora istraje kao državna zajednica posvećena evropskim integracijama, građanskoj demokratiji, vladavini zakona, antifašizmu, sekularnom, slobodnom i tolerantnom društvu.

"Prije godinu i po dana, motivisan odbranom tih vrijednosti i inspirisan simboličkom snagom 21. Maja, osnovan je i građanski pokret GI “21.MAJ”. Vjerujemo da smo iskrenim, nesebičnim i principijelnim odnosom prema idejama, načelima i vrijednostima koje su omogućile da Crna Gora 21. maja 2006. god. postane međunarodno priznata država, opravdal"i smisao postojanja i djelovanja autentičnog i solidarnog društvenog pokreta."

"GI “21.maj” je potreban građanskoj i slobodnoj Crnoj Gori, pravedna i razvijena Crna Gora je potrebna svima nama i zato je 21. Maj simbolički dan koji treba da nas inspiriše i spaja. Da je vječna Crna Gora", zaključili su u saopštenju.        

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR