11 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šestogodišnjakinja tri sata čekala pomoć jer u Hitnoj nemaju konce i anestetik

Društvo

Comments 1

Šestogodišnjakinja tri sata čekala pomoć jer u Hitnoj nemaju konce i anestetik

Izvor: Pobjeda

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Roditelji šestogodišnje djevojčice iz Nikšića – Marina i Dragan Pido Damjanović obratili su se sinoć redakciji Pobjede ogorčeni što su skoro tri sata u Hitnoj pomoći nikšićke bolnice čekali da njihovom djetetu bude sanirana rana u ustima, nakon što je povrijeđeno u dvorištu porodične kuće?!

“U nikšićkoj bolnici je kao da ste u pećini, kao da je kameno doba – nemaju konca, nemaju anestetike, nemaju vatu… Satima su tragali po odjeljenjima ne bi li to našli, a naše dijete je u hodniku čekalo pomoć. To je strašno”, rekao je Damjanović Pobjedi.

Njegova supruga priča da su sa svojom djevojčicom, kojoj je „na sve strane lila krv iz usta“ nakon što se povrijedila u dvorištu porodične kuće u Humcima, prestravljeni došli u Hitnu pomoć, da bi se ispostavilo da nijesu sposobni da hitno i pomognu pacijentima.

“Rekli su mi da kupimo anestetik, a kada sam ih pitala što ćemo sa koncem, jer toga nema u apotekama, nijesu imali odgovor, osim da čekamo da nađu?! Možete li da zamislite da se to događa u 21. vijeku, u jednoj evropskoj zemlji”, dodaje Marina Damjanović i ističe da su u bolnici nakon par sati našli i anestetik.

Uspaničeni, telefonom su pozvali Draganovu majku koja je 40 godina radila u bolnici, da pokuša da dobije direktora te ustanove Marka Mitrovića ne bi li im on pomogao.

“Nije joj se javio, zna on zašto, a znam i ja – iz političkih razloga, jer zna na kojoj smo mi strani. U nikšićkoj bolnici fali svega i to se krije, a on u kamere Televiziji Nikšić priča kako je bolnica snabdjevena. Evo, viđeli smo mi noćas”, ljut je Damjanović.

Bračni par ističe da „do neba“ zahvaljuju doktoru Mitru Šaranoviću koji je bio krajnje korektan i profesionalan, ali nemoćan da njihovom đetetu pruži adekvatnu pomoć, kao i instrumentarki Beli Kotlici.

Njihova djevojčica ima desetak unutrašnjih konaca i još nekoliko vanjskih i dobro se osjeća, a puštena je na kućno liječenje.

“Nadamo se da će Ministarstvo zdravlja čuti naš glas i da će neko konačno riješiti situaciju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Neprihvatljivo je da bolnici nedostaju osnovna sredstva za pomoć pacijentima, jer nekome život od toga zavisi “, poručuju Damjanovići.

Brojni građani ukazuju na probleme u nikšićkoj bolnici od kada je na njeno čelo postavljen Mitrović, ali Ministarstvo nije reagovalo.

Jedna porodica tužila je ovu zdravstvenu ustanovu zbog smrti novorođenčeta i ugrožavanja života porodilje.

U martu je jednom pacijentu, koji je bio smješten na Internom odjeljenju bolnice u Nikšiću, greškom data krv i to još neodgovarajuće krvne grupe. On nije ni trebalo da primi krv, već je ona bila namijenjena drugom pacijentu, a grešku je napravila medicinska sestra.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

rada

Sta vise treba da se desi da bi neko reagovao? Da padne mrtva glava?