11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Monstat užurbano priprema Popis?

Društvo

Comments 3

Monstat užurbano priprema Popis?

U sklopu priprema česte su posjete Zavodu za statistiku Srbije. Posljednji put je 'tehnička misija' Monstata bila kod kolega u Beogradu od 27-29. juna.

Autor: Antena M

  • Viber

Iz više izvora Anteni M potvrđena je informacija da su u Monstatu u toku grozničave pripreme za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova već do kraja ove godine! Jedan od naših sagovornika, čak, tvrdi da je odabranoj grupi rukovodilaca u Monstatu rečeno kako će Popis biti u oktobru, jer neće biti održani izbori zakazani za 23.10!?

Ostali naši izvori nijesu mogli da potvrde ova saznanja o oktobru kao terminu održavanja Popisa, ali kategorički tvrde da su pripreme u punom zamahu. Prema našim saznanjima, već je počela i isplata nadoknada za rad na pripremi Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

„U sklopu priprema česte su posjete Zavodu za statistiku Srbije. Posljednji put je 'tehnička misija' Monstata bila kod kolega u Beogradu od 27-29. juna.“- kaže sagovornik Antene M uz napomenu da se zvaničan razlog tih posjeta ne saopštava.

U Zavod za statistiku Srbije službenici Monstata odlaze otprilike jednom mjesečno, išao je i direktor Miroslav Pejović, ali su najčešći gosti u Beogradu stručnjaci iz sektora za Informaciono-tehnološku podršku (IT), čiji je zadatak izrada programa za unos i obradu podataka. Zanimljivo je da se na mjestu v.d. pomoćnice direktora IT sektora nalazi osoba sa, tvrde naši izvori, dvojnim državljanstvom!

Ipak, iako „samo“ savjetnik u Odsjeku statistike tržišta rada, pa još formalno na bolovanju, ključni „lokalac“ za sprovođenje „operacije Popis“, saglasni su svi sagovornici Antene M, je Gojko Dragaš. On je, tvrde naši izvori, čovjek koga je Crkva Srbije preporučila kao pouzdanoga Abazović-SNP dijelu Vlade i Beogradu.

Valja napomenuti da ni Dragaš, ni pomoćnica direktora IT sektora nijesu „dođoši“ u Monstat nakon promjene vlasti 30. avgusta. Oboje su, napominje jedan od sagovornika Antene M, vodili ključnu riječ na popisu 2003. Na kojem je, podsjetimo, „izmjeren“ rekordan broj Srba u Crnoj Gori.

„Popis će biti falsifikovan, ne treba da iko ima dilemu povodom toga. Na terenu će biti odrađena farsa, a zvanične rezultate poslaće Beograd“- kategoričan je naš sagovornik!

Podsjetimo, u Budžetu je za Popis opredijeljeno 3,6 miliona, a Vlada je već pripremila tekst Zakona o popisu i kandidovala ga je za razmatranje u Skupštini CG.

Iako je „manjinska vlada“ formirana da bi kao prioritet imala ubrzano rješavanje evropske agende, sada je već sasvim jasno da je glavni zadatak Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića ispunjavanje "trojstva" zadataka koje su dobili iz Beograda: tzv. Temeljni ugovor, Otvoreni Balkan i Popis

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

Crna Gora je crnogorskog naroda i crnogorskih građana.Crnogorci su joj dali zanavijek državnost i očuvali PC Časni Krst kad su carevine Balkana nestajale i ropstva dopadale.Tako u Crnu Goru kao i u sve države Evrope-država i građani i PC nose pripadnost države i naroda koji joj skovao državnost

Zvonko

Sve je ovo istina. Neka što naši idu u Repulički zavod Srbije, nego što njihovi IT stručnjaci češće dolaze u Monstat. Bruka! Inače Dragas je disciplinski kažnjavan jer je švercovao podatke za račun Srpke pravoslavne crkve. To mu je bio jedini razlog da napeduje sa dolaskom novog direktora.