16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

21° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zeković: Podnijeta prva prijava, Božović direktno pogođena suzavcem, pala i polomila ruku

Društvo

Tag Gallery
Comments 2

Zeković: Podnijeta prva prijava, Božović direktno pogođena suzavcem, pala i polomila ruku

Autor: Antena M

  • Viber

Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i koordinator Građanske inicijative “21. maj”, saopštio je da je crnogorskoj policiji podnijeta prva prijava protiv, kako je naveo, NN policijskog službenika koji je nasavjesno postupao i neprofesionalno primjenjivao ovlašćenja. 

"Građanka Nikšića, gospođa Ranka Božović (1956) neposredno je u prostorijama Centra bezbjednosti (CB) Nikšić pružila obavještenje ovlašćenom policijskom službeniku Uprave policije o nezakonitom postupanju za sada nepoznatog policajca koji je direktno u nju ispalio patronu suzavca usljed čega je došlo do teških tjelesnih povreda.

Šezdesetsedmogodišnja Božović prisustvovala je obilježavanju proslave državnog praznika na glavnom gradskom trgu u Nikšiću. Iako je njeno ponašanje na javnom mjestu bilo primjereno i zakonito, nepoznati policijski službenik, koji je na toj lokaciji ispaljivao suzavac, ciljao je i pogodio u predjelu nogu usljed čega je pala a dijelom ramena i glave udarila o asfaltnu podlogu. Dok je ležala neko se sapleo o nju, u predjelu donjih leđa i osjetila je jaku bol kod lijevog bubrega. 

Podigle su je dvije nepoznate osobe i pomogle do obližnjeg ugostiteljskog objekta “Propaganda”, odakle se, uz pomoć poznanice, uputila u Hitnu medicinsku pomoć. U zdravstvenoj ustanovi je kontatovan lom desne podlaktice kao i hematomi na čelu, ramenu i ispod koljena. Zahtijevana je njena hospitalizacija ali je to odbila u želji da bude sa svojim porodicom, na kućnom liječenju", naveo je Zeković. 

Očekujemo efikasno postupanje nadležnog državnog tužilaštva koje ima sve kapacitete da utvrdi identitet postupajućeg policijskog službenika, dodaje on. 

"Pozivamo sve organizacije za zaštitu ljudski prava da prate slučaj građanke Ranke Božović", zaključio je. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Boka

E što se radi, po starijim ljudima, ženama i đeci da nas zaplaše da više ne slavimo crnogorske praznike... Ovo je kuvano u Vučićevoj kuhinji, a poslušnik tj plaćenik je predsjednik Nikšića...

Tanja

Veliki pozdrav i brzo ozdravljenje za poštovanu Ranku. Ti si ponos a oni sramota Nikšića. Ruka će zarasti a nečojstvo i Bruka nikad.