8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zeković: Svjedočimo moralnom posrnuću crnogorske policije

Društvo

Comments 1

Zeković: Svjedočimo moralnom posrnuću crnogorske policije

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Aktivista za ljudska prava i jedan od čelnika Građanske inicijative 21. maj Aleksandar Saša Zeković pozvao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđaninada nalože da se utvrdi da li javni nastupi policijskih službenika iz Podgorice i Herceg Novog predstavljaju povredu etičkih vrijednosti crnogorske policije i Zakona o javnom redu i miru.

 
Policijski službenik Centra bezbjednosti (CB) Podgorica Goran Zorić, navodi Zeković, na društvenim mrežama veliča osuđenog ratnog zločina Dražu Mihailovića koji u Crnoj Gori od strane suda ili Vlade na bilo koji način nije rehabilitovan.

Policijski službenik gospodin Zorić je napisao: “Živ je Draža umro nije a ovaj ološ (misli na Josipa Broza Tita) je ubio najvećeg srpskog sina, za njega samo mogu reći 3.14”.

Policijski službenik Centra bezbjednosti (CB) Herceg Novi Milan Grbović oglasio se na zvaničnoj stranici portala CdM na društvenoj mreži Facebook povodom teksta koji je objavio CdM a kojom prilikom je Zeković pozvao Adžića i Brđanina da podnesu ostavke zbog propusta policije, o kojima građani – očevici sve otvorenije govore.

Policijski službenik Grbović obratio se Zekoviću, kao sagovorniku portala CdM, sljedećim riječima: “Ćuti baljego smrdljiva”.

“Nastup policijskih službenika Zorića i Grbovića, na javnom mestu, je neprimjeren i predstavlja povredu etičkih vrijednosti crnogorske policije a dodatno, u slučaju Grbovića, i kršnje Zakona o javnom redu i miru”, naveo je Zeković u obraćanju Adžiću i Brđaninu.

“Očekujem da im, iz ličnih ili bilo kojih razloga, ne stanete u zaštitu i pozivam vas da preduzmete odgovarajuće mjere i utvrdite da li ovakvi javni nastupi policijskih službenika predstavljaju povredu Etičkog kodeksa i Zakona o javnom redu i miru”, naglasio je Zeković.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Radivoje

Neka bude borba neprestana.... Ali ne dopire do njih. Znanje i neznanje, nije isto. Moral i nemoral, nije isto. Namjera ili slucajno, nije isto........