15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CHO: Nadležni da hitno ispitaju sve o navodnoj trgovini oružjem za potrebe Crkve Srbije

Društvo

Comments 5

CHO: Nadležni da hitno ispitaju sve o navodnoj trgovini oružjem za potrebe Crkve Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) poziva sve nadležne državne institucije, uključujući Tužilaštvo, da hitno ispitaju istinitost podataka i navoda koji su doprli u javnost, a tiču se navodne trgovine oružjem za potrebe Crkve Srbije - Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i da preduzmu radnje i mjere za koje su, po zakonu, nadležni i obavezni.

"Apsolutno je neophodno da se hitno rasvjetle okolnosti i situacije koje navodno povezuju Crkvu Srbije u Crnoj Gori sa organizovanim kriminalnim grupama i pripadnicima mafije.

Posljednji u nizu presretnutih razgovora, kao i ranije objavljeni snimci, koje još niko nije demantovao - niti zvanično reagovao, što posebno zabrinjava - a čiji sadržaj i ličnosti koje se eksplicitno pominju, uključujući predsjednika Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, moraju neodložno biti predmet istrage nadležnih državnih organa. Njihova pasivnost i nečinjenje ne samo što upućuju na njihovu arbitrernost, tj. na selektivnu i politički motivisanu primjenu zakona, već izazivaju - sasvim logičnu i opravdanu - nesigurnost i strah kod građana", navode iz CHO.

Kako dodaju, moguća povezanost najviših državnih funkconera i službenika, preko zaštićene komunikacije i na druge načine, sa organizovanim kriminalom, kao i navodna veza jedne vjerske organizacije sa kupo-prodajom naoružanja, ukazuju na teško i opasno ugrožavanje pravnog poretka i vladavine prava u Crnoj Gori, ali i na sasvim jasnu i direktnu opasnost za građanski red i mir u našoj zemlji.

"CHO poziva nadležne državne organe da urgentno provjere da li se i u kojim vjerskim objektima u Crnoj Gori skladišti oružje, ko njime i sa kojim namjerama raspolaže i da urgento preduzme mjere za oduzimanje svog oružja i municije i privođenje odgovornih lica, saglasno crnogorskom Ustavu i zakonima", zaključuju u saopštenju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Vječna CG !

Imamo instaliranu stranu terorističku organizaciju u državi . Zna se ko je vođa !!!

Đoko Orlandić

Ma koji nadležni? Pa, njih je postavio (spustio kranom bagera) saradnik narko mafije, Abazović.

Samo za CG !

Specijalne jedinice koje su lojalne ovoj državi treba da uđu u sve crkvene objekte i izvrše pretres . A poslije toga organizovati dežurnu službu .