9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koliko je vremena trebalo PTJ da nađe Medovinu?

Izvor: EPA

Društvo

Comments 3

Koliko je vremena trebalo PTJ da nađe Medovinu?

Autor: Antena M

  • Viber

Jučerašnja ocjena Dritana Abazovića kako je zadovoljan reakcijom policije 12. avgusta, na Cetinju, jer smatra da su pripadnici UP “uradili sve što je bilo u njihovoj moći u tom trenutku”, još jedna je potvrda da odlazećeg premijera ni strašna tragedija ne obavezuje na izjave koje bi dale prednost činjenicama i logici, a ne manipulacijama i politikantstvu.

Abazović je, podsjetimo, govorio na zajedničkoj pres konferenciji sa gradonačelnikom Prijestonice Nikolom Đuraškovićem, nakon sjednice Vlade posvećene tragičnom događaju na Cetinju, u kojem je Vuk Borilović ubio deset sugrađana i ranio šest, prije nego je i sam lišen života.

Odlazeći premijer je, uprkos stravičnom bilansu žrtava, i juče uporno insistirao na ocjeni da je policija reagovala "najbolje moguće". Takvim je Abazović okarakterisao i angažovanje Protivterorističke jedinice, koja je iz trening centra u Podgorici stigla na Cetinje!?

Iako je napravljen tek preliminaran izvještaj o dešavanjima na Cetinju, ono što je i juče kazao Abazović može se razumjeti isključivo kao priprema terena za skidanje komandne odgovornosti za to što je bilans krvavog pohoda Vuka Borilovića bio tako tragičan. Jer ako je policija reagovala "najbolje moguće", onda je takvo bilo i konandovanje akcijom.

Isuviše je, međutim, indicija da je čitava situacija u startu pogrešno shvaćena- kao talačka kriza, a ne kao masovno ubistvo koje traje, i da je to dovelo do neadekvatne reakcije policije, u prvim- odsudnim minutima zločina? O tome su spekulisalo bezmalo dok je operacija bila u toku, a pogotovo kasnije.

U prilog tom tumačenju cetinjskog masakra idu i pouzdana saznanja Antene M, koja se tiču upravo PTJ. Do sada nijesmo željeli da ih objavimo, uzdajući se u profesionalizam nadležnih za utvrđivanje svih činjenica tragedije u Prijestonici. Nakon jučerašnjih Abazovićevih riječi, međutim, Upravi policije i Tužilaštvu postavljamo sljedeća pitanja:

⁃ Da li su pripadnici PTJ stigli direktno na lice mjesta zločina ili su prethodno svratili do zgrade Skupštine Prijestonice?
⁃ Da li su znali đe se nalazi lokacija Medovina ili su tu informaciju dobili od osobe kojoj su se obratili ispred zgrade Skupštine Prijestonice?
⁃ Koliko je vremena izgubljeno, nakon dolaska na Cetinje, na utvrđivanje tačne lokacije mjesta zločina?
⁃ Da li su na vozilima PTJ bila uključena rotaciona svjetla tokom vožnje kroz Cetinje?
⁃ Ako nijesu, zbog čega nijesu?
⁃ U koliko su sati pripadnici PTJ bili na poziciji u Medovini?
⁃ Šta su, konkretno, pripadnici PTJ uradili u neutralisanju ubice i zaštiti građana?

Kao i u prethodna dva slučaja o kojima je Antena M pisala - utvrđivanja tačnog vremena prvog poziva policiji i neadekvatnog držanja ekipe interventne jedinice koja obezbjeđuje sveštenike u Cetinjskom manastiru - naš portal i ovoga puta raspolaže podacima iz izvora u koje se ne sumnja. Imamo i još važnih, ilustrativnih detalja, koje zbog specifičnih okolnosti danas nećemo objaviti.

Sve što želimo je da UP utemeljeno odgovori na naša pitanja, kako bi crnogorska javnost sama mogla da sudi Abazovićevom osjećaju zadovoljstva zbog načina na koji je reagovala policija prilikom krvavog pohoda u kojem je Vuk Borilovic ubio deset i ranio šest građana Cetinja.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan PV

Moji dragi Cetinjani i Crnogorci, teško nama kad bi se nadali i očekivali istinu od Dritana. Neka je pokoj duši stradalima ali u Dritana i Filipa se nebih oslonio ni u kom pogledu. Teški su to izdajnici.

smrt fasizmu

Nadam se da ovo "danas ih necemo objaviti" vazi za danas i jos par dana. Nadam se da cete uraditi sve da objelodanote cinjenoce koje svako na CT zna a javnost sluti. Takodje dobro bi bilo da javnost sazna ime glavnokomandujuceg ( a znamo ga) da bi se jasnije stekla slika ko ga i zbog cega stiti.