10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Holokaust simbol posrnuća civilizacije; Ofner Bokan: Sjećanje je zajednička odgovornost

Društvo

Comments 1

Đurović: Holokaust simbol posrnuća civilizacije; Ofner Bokan: Sjećanje je zajednička odgovornost

Autor: Antena M

  • Viber

Skupština je danas u saradnji sa Jevrejskom zajednicom Crne Gore obilježila 27. januar - Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je kako je u pitanju dan kada za trenutak zastaje čitav svijet i prisjeća se najvećeg zločina u istoriji čovječanstva.

Dodala je i da je Holokaust postao simbol posrnuća čitave civilizacije i trajna opomena budućim generacijama da moraju dati sve od sebe da se ovakve zamisli i tragedije više nikada i nigdje ne smiju ponoviti.

"Sigurna sam da naš narod koji se uvijek, bezrezervno borio za slobodu, i danas kao i svih prethodnih decenija dijeli tugu za svim žrtvama Holokausta, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, etničku ili bilo koju drugu pripadnost. Upravo sloboda je bila jedina želja onih kojih su preživljavali pakao koncentracionih logora i zato naš narod koji, kako je Njegoš davno rekao, nikada nije ljubio lance, dobro razumije njihovu tragičnu sudbinu", istakla je ona.

Predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore Nina Ofner Bokan naglasila je kako je suštinski važno iz dana u dan jačati društva koja će se snažno suprotstavljati svakom obliku diskriminacije, isključivosti i netolerancije.

"Sjećanje na Holokaust naša je zajednička odgovornost. Ključnu ulogu u tome mora imati obrazovanje naših mladih, jer samo preneseno znanje i svijest o istorijskim strahotama uči buduće generacije poštovanju ljudskih i manjinskih prava. Moramo se sjećati svih zločina, isto tako moramo i oprostiti, kako bi sadašnje i buduće generacije nastavile da žive u miru i grade zajedničku budućnost bez podjela", naglasila je ona.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Nedostojna!

Nedostojna! Slava žrtvama. A od ove prijetvorne osobe ništa!