19 °

max 19 ° / min 9 °

Četvrtak

23.03.

19° / 9°

Petak

24.03.

18° / 10°

Subota

25.03.

16° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 10°

Ponedjeljak

27.03.

12° / 7°

Utorak

28.03.

10° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kolektiv Zavoda za školstvo pisao Vladi: Zavodu i obrazovnom sektoru u cjelini obezbijedite stabilnost rukovođenja

Društvo

Tag Gallery
Comments 3

Kolektiv Zavoda za školstvo pisao Vladi: Zavodu i obrazovnom sektoru u cjelini obezbijedite stabilnost rukovođenja

Autor: Antena M

  • Viber

Kolektiv Zavoda za školstvo povodom, kako su naveli, isteka statusa vršioca dužnosti direktorice Zavoda za školstvo Zoje Bojanić-Lalović i neažurnosti u naimenovanju rukovodioca, obratio se otvorenim pismom Vladi Crne Gore, ministru prosvjete, Zaštitniku ljudskih prava i sloboda, i javnosti. 

Prenosimo ga integralno: 

Zavod za školstvo već dvadeset godina postoji u obrazovnom sistemu Crne Gore kao institucija koja implementira programsko-projektna rješenja u skladu sa svim strategijskim načelima unapređivanja kvaliteta obrazovanja.

Kao ključna institucija u obrazovnom sistemu, Zavod za školstvo ima vodeću ulogu u izradi novih nastavnih planova i predmetnih programa, osposobljavanju nastavnika, direktora, pomoćnika direktora i stručnih saradnika, istraživanju pedagoške prakse i konteksta u kojem se ona odvija, kao i utvrđivanju kvaliteta nastave i organizacije rada svih obrazovno-vaspitnih ustanova.

Mi, zaposleni u Zavodu za školstvo, kao i, sigurni smo, sva stručna javnost, tvrdimo da je u posljednjih šest mjeseci rad naše ustanove značajno unaprijeđen i to za rekordno kratko vrijeme i integrisan kroz sve nivoe obrazovanja, uključujući i međunarodnu integraciju.

Zavod za školstvo je inovativnim projektima i aktivnostima na planu pružanja podrške obrazovno-vaspitnim ustanovama povratio ugled i povjerenje stručne javnosti i otvorio vrata svim učesnicima u obrazovnom procesu. U radu Zavoda promovisane su najviše univerzalne obrazovne vrijednosti – dostojanstvo i ugled stručnjaka i autonomija struke i to je nepodijeljeno mišljenje svih zaposlenih.

Stalna promjena čelnih ljudi u institucijama obrazovnog sistema ni na koji način ne doprinosi kontinuitetu unapređivanja njegovog kvaliteta. Interesi učenika, koji bi trebalo svima nama da budu na prvom mjestu, na ovaj način podređeni su partikularnim političkim interesima.

Zato ovim putem apelujemo da Zavodu za školstvo, kao i obrazovnom sektoru u cjelini, obezbijedite stabilnost rukovođenja, kako bi Crna Gora od obrazovnog sistema dobila ono što su proklamovane evropske vrijednosti za koje se svi zalažemo, iako neki, nažalost, samo deklarativno.

Kolektiv Zavoda za školstvo: 

Nataša Rašović

Nataša Gazivoda

Danijela Đilas

Nevenka Vuković

Radovan Popović

Veselin Stijepović

Marko Vukašinović

Predrag Vujičić

Nevena Čabrilo

Radovan Ognjanović

Raba Hodžić

Nataša Vlahović

Rabija Šarkinović

Irena Ivanović

Danilo Bošković

Anton Gojčaj

Gordana Tmušić-Radulović

Bojana Nenezić

Anita Marić

Fran Vuljaj

Ljiljana Subotić

Ermina Alomerović

Dragana Bušković

Nataša Kostić

Irena Pavićević

Danica Pajović

Lidija Žarić

Nataša Perić

Maja Vukićević

Jadranka Deletić

Ana Ivanović

Radoje Novović

Aleksandra Vešović-Ivanović

Jasmina Đorđević

Nađa Luteršek

Nermin Hajdarpašić

Katarina Pejović

Nataša Golubović

Ana Stanišljević

Ljiljana Ivanović

Dragan Berilažić

Vesna Babović

Nebojša Rakočević

Blaženka Petričević

Nada Maras

Milica Vušurović

Zoran Lalović

Vojin Cicmil

Anka Vučinić-Gujić

Željko Korać

Snežana Grbović

.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

učiteljica

@damjanović Mogu se kladiti da će kandidat biti neka učiteljica ili nastavnica čiji je rođak u Vladi ili blizu Vlade. Kad je učitelj postavljen da vodi visoko obrazovanje, vjerovatno će pokušati sa učiteljicom da vodi Zavod. Mi smo zemlja čuda!!!!

damjanović

Nije važno što Bojanićka odlično vodi Zavod. Ovoj vlasti je važnije da tu udome nekog svog a Zavod može i da propadne. Ako su Rovčanin, Vlado Martinović, Branko Radulović itd. zaposlili sve iz svojih familija, red je da SNP postavi nekog u Zavodu. Prosvjetom inače rukovodi SNP ministar.

Boka

Njima je cilj da se sve raspadne, namjerno uništavaju sve u Crnoj Gori i zadužuju nas masu... Ovo je okupaciona taktika koju Zapad ne shvata još.