12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počeo upis djece u prvi razred osnovne škole

Izvor: Pixabay, ilustracija

Društvo

Comments 0

Počeo upis djece u prvi razred osnovne škole

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je počeo upis djece u prvi razred osnovne škole, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

"U osnovnu školu, u skladu sa Zakonom, upisuju se djeca koja će u kalendarskoj godini, u kojoj počinju da pohađaju školu, navršiti šest godina života.

Podsjetićemo da je Ministarstvo prosvjete, imajući u vidu savremene društvene tokove, a izlazeći u susret potrebama građana, kreiralo elektronsku uslugu za građane, tako da putem portala www.upisi.edu.me roditelji/staratelji mogu elektronskim putem podnijeti zahtjev za upis djeteta u prvi razred osnovne škole", navode u saopštenju.

Danas do 12 sati, u 86 škola u Crnoj Gori zahtjev za upis u prvi razred je predat za 913 prvaka. Od tog broja, 823 zahtjeva za upis podnijeta su preko portala, dok su roditelji direktnim odlaskom u školu podnijeli zahtjev za upis 90 prvaka.

"Podaci iz prethodnih godina ukazuju da najveći broj roditelja/staratelja prijavljuje upis djece tokom aprila, ali naravno to mogu uraditi i u narednim mjesecima. U školi se realizuje testiranje, potom formiranje odjeljenja učenika u smislu priprema za početak nove školske godine, do kada je neophodno završiti sve aktivnosti oko upisa.

Razgovor sa djetetom obavlja se u prijatnoj atmosferi sa predstavnikom pedagoško-psihološke službe, odnosno sa školskim pedagogom ili psihologom i nije potrebna nikakva priprema djeteta", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR