9 °

max 16 ° / min 9 °

Ponedjeljak

26.02.

16° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

17° / 12°

Petak

01.03.

16° / 11°

Subota

02.03.

13° / 11°

Nedjelja

03.03.

13° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drama na krajnjem sjeveru države: Čovjek se susreo sa četiri medvjeda, pukom srećom izbjegao napad

Izvor: Ilustracija

Društvo

Comments 0

Drama na krajnjem sjeveru države: Čovjek se susreo sa četiri medvjeda, pukom srećom izbjegao napad

Izvor: Dan

Autor: Antena M

  • Viber

Mještanin pljevaljskog sela Prošće Rade Fundup pukom srećom izbjegao je teže posledice prilikom bliskog susreta sa medvjedima koji su prije nekoliko dana napali njegovo stado.

Četiri medvjeda su u prvi sumrak provalili u štalu i zaklali deset ovaca, a on je jedva izbjegao napad dok je pokušavao da odbrani stado zatvoreno u staji.

"Uspio sam da pobjegnem iznad kuće i da telefonom pozovem komšiju Obrada Ćeranića iz obližnjeg sela da mi pritekne u pomoć", je Fundup pojašnjavajući da je bio jako iznenađen kada je shvatio da su u pitanju četiri medvjeda i da su toliko približili kućama.

U razgovoru sa Obradom Ćeranićem saznali smo da se on nakon poziva oko 19:30 sati autom iz sela Kosovi zaputio u Prošće kako bi pritekao u pomoć Fundupu koji nije mogao ni da priđe kući, jer su dva medvjeda i dalje bila u neposrednoj blizini.

"Uz pomoć osvjetljenja iz automobila uspjeli smo da otjeramo medvjede nakon čega smo pronašli dio stada koji je čudom uspio da se spasi. Da nisam došao medvjedi bi usmrtili i preostale ovce, a pitanje je šta bi se desilo i sa Radom", ispričao nam je Ćeranić.

Ćeranić naglašava i da u selu Prošće koje se nalazi u kanjonu rijeke Ćehotine živi sam Rade Fundup, a da u susjednim selima Ivovići, Plakale i Doljni Dubac nema stanovnika pa je stoga teren povoljan za nesmetan boravak medvjeda koji uglavnom borave u pećinama u kanjonima Ćehotine i rječice Kozica.

"I noć nakon napada išao sam u Prošće da obiđem Rada i provjerim kakva je situacija. Medvjedi se nijesu vraćali na strvine", ispričao je Ćeranić apelujući ovom prilikom na humanitarne organizacije, opštinske i državne ustanove da pomognu i nadoknade štetu Radu Fundupu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR