17 °

max 17 ° / min 12 °

Subota

02.12.

17° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obilježen Dan Opštine Kotor, Jokić čestitao i Aranđelovdan i Gospu od zdravlja

Društvo

Comments 0

Obilježen Dan Opštine Kotor, Jokić čestitao i Aranđelovdan i Gospu od zdravlja

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom 21. novembra, Dana opštine Kotor, održana je svečana sjednica. Kako je saopšteno, uz prisustvo brojnih zvanica iz Crne Gore i regiona, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić poželio je građankama i građanima Kotora srećan Dan grada, Aranđelovdan kao i srećnu Gospu od zdravlja. 

„Na današnji dan prije 79 godine moćnim jurišom borci Prve bokeške i Druge dalmatinske brigade oslobodili su Kotor od fašizma i prošli pobjedonosnim i slobodonosnim hodom milenijumskim pločnicima. No šta je prethodilo tom trenutku slave, šta je dovelo do lovora pobjede? Dogovor. Dogovor ljudi, ljudi poput nas, sa svojim slabostima, snagama, željama i strahovima. Dogovor da postoji dovoljno jak razlog da se položi život, jedan, jedini, da se ostavi porodica i dom, da se sve žrtvuje zarad slobode. Grad nisu samo pločnici, bedemi i palate. Grad su prije svega njegovi ljudi. Gledajući u vas danas siguran sam da ćemo svi smoći snage, da ćemo svi zajedno umijeti da progutamo naše razlike i naše sujete, da ćemo sve naše pobude i stremljenja uliti u jedan tok, u jednu struju, u jednu bujicu, bujicu dogovora. Dogovora za Grad i njegovo novo jutro“ posebno je naglasio Jokić završavajući svoj govor na Svečanoj sjednici Skupštine opštine.

Predsjednica Skupštine Maja Mršulja je u ime Skupštine i u svoje lično ime  čestitala praznik, napominjući da je Kotor grad u kojem je kroz vjekove postojanja, bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa, člana svjetske Unesco liste, grada koji je prepoznat na svim evropskim i svjetskim mapama, ponos  živjeti i doprinositi njegovom razvoju.

Čestitke povodom Dana opštine Kotor uputili su predsjednik države Jakov Milatović, predsjednik Skupštine Andrija Mandić i predsjednik Vlade Milojko Spajić.

Milatović je u svojoj čestitki iskazao uvjerenje da bi se donošenjem posebnog zakona o gradu Kotoru i uvažavanjem njegovog nesumnjivog značaja za Crnu Goru kreirao još povoljniji ambijent za unaprjeđenje života svih stanovnika.

Predsjednik Skupštine poručio je da će Kotor kao grad od posebne važnosti za sve nas uvijek uživati izuzetnu pažnju parlamenta.

„Važnost znamenitosti grada, koja je prije skoro četiri i po decenije potvrđena od strane najrelevantnije globalne institucije, Uneskoa, doprinosi jačanju samosvijesti i odgovornosti pred bogatim nasljeđem koje smo dužni da u amanet ostavimo nadolazećim generacijama“, riječi su kojim je predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao građankama i građanima Kotora.

Kao što tradicija nalaže, i ove godine su uručene nagrade povodom Dana grada. Ovogodišnji laureati su Turistička organizacija opštine Kotor i kotorski vatrogasci Nikola Banićević, Božidar Belan i Mario Marković. U svečanom programu učestvovali su Gradski hor, učenici ŠOSMO Vida Matjan i klapa Incanto.  

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR