18 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

19° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 14°

Četvrtak

16.05.

23° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 14°

Nedjelja

19.05.

27° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministre, ako ste zaista neselektivni, odgovorite nam na pitanje

Društvo

Comments 10

Ministre, ako ste zaista neselektivni, odgovorite nam na pitanje

Autor: Antena M

  • Viber

Resor ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića nije odgovorio na više puta poslat upit Antene M da li je tačno da je Vuk Vuković, koji je ranije osuđen na četiri mjeseca kućnog zatvora zbog zlostavljanja Ivana Roganovića na Cetinju, šef njegovog obezbjeđenja.

Pitanje smo poslali prije više od deset dana, a potom i ponavljali, nakon što su se pojavili navodi da je Vuković šef ministrovog obezbjeđenja. 

Odgovor na mejl adresu redakcije međutim nije stigao.

Početkom januara 2022. portali su prenijeli da je službenik Uprave policije Vuk Vuković osuđen u Osnovnom sudu na Cetinju na četiri mjeseca kućnog zatvora zbog toga što je 28. jula 2021. godine ispred ugostiteljskog objekta "La Martina" na Cetinju izvršio krivično djelo zlostavljanje na štetu vlasnika tog lokala Ivana Roganovića.

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije prethodno je utvrdilo da je specijalac nezakonito upotrijebio prinudu prema Roganoviću.

Ministar Šaranović je na sjednici Skupštine prije neki dan, odgovarajući na poslaničko pitanje svog prethodnika Filipa Adžića, odgovorio da će prostor za implementaciju kolektivnog ugovora naći u ispravljanju nepravde.

"Znate li koliko je policijskih službenika koji se danas nalaze u pritvoru, koji su optuženi za teška krivična djela i koji uredno svakog mjeseca primaju zaradu, dodatak na zaradu, e to će biti moj prioritet. Takvi policijski službenici koji su učestvovali u vršenju teških krivičnih djela neće primati platu, a naročito dodatke na platu", kazao je Šaranović u Skupštini.

Možda je ministar Šaranović kao član Demokrata mogao da odabere da ne odgovori na naša pitanja, ali kao prvi čovjek resora unutrašnjih poslova morao bi da odgovori na ono što zanima i nas i javnost, a da ne moramo da ponavljamo upite. Konačno, čini se da su se stekli uslovi da premijer Milojko Spajić upozori članove Vlade da im je u opisu posla i komunikacija sa medijskim kućama koje nijesu na popisu režimskih. Jer, platu dobijaju iz kase koju pune svi građani Crne Gore.

Ministar je tokom iste rasprave u Skupštini, govoreći između ostalog i o slučaju Svetozara Marovića, kazao da očekuje ažuran i neselektivan odgovor Srbije "na sva pitanja od našeg interesovanja" i da on nema selektivan pristup, te da kod njega nema povlašćenih. 

Nijesmo sigurni da li je u ekspozeu mandatara stajao i ažuran i neselektivan odnos prema medijima, ali bi odgovor ministara na pitanja koja zanimaju javnost valjda trebalo da se podrazumijeva. 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Slavko

Pripravnik. Okupio je tim oko sebe koji ga vrte oko malog prsta, jer on pojma nema o policiji. Treba zabraniti da starjesina drzavnog organa ima manje od 50 godina.

Realno

Treba ga pitat oće li pokrenut istragu prema crkvi Srbije jer svi znamo da ne plaćaju jedan cent poreza i sve rade ispod ruke… Kad su tako neselektivni neka krenu sa najjačom firmom u Crnoj Gori koja ne plaća porez - SPC.

baba Violeta

....sviđaju mi se tvoji prsti, ali zar se burma ne nosi na lijevoj ruci?