27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FCJK: Danilovićevo direktorovanje državnom Agencijom na sramotu je crnogorske vlasti

Društvo

Comments 1

FCJK: Danilovićevo direktorovanje državnom Agencijom na sramotu je crnogorske vlasti

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava Fakulteta za crnogorski jezik i književnost reagovala je na saopštenje Gorana Danilovića. 

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Kolumnista proruskoga portala In4S u ulozi direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokoga obrazovanja oglasio se juče tekstom "Zašto Pobjeda laže". Sama po sebi skandalozna je i činjenica da javni funkcioner u ulozi prvoga čovjeka za kontrolu kvaliteta visokoga obrazovanja za publikovanje svoga reagovanja bira platformu koja je međunarodno prepoznata kao medijska ćelija za širenje malignih šovinističkih svjetonazora. Na istraživački novinarski tekst koji se bavi malverzacijama i nezakonitim postupcima direktora Agencije Gorana Danilovića, on se - u skladu s politikom koju zastupa - paljbom uvreda ostrvio na novinare koji su se usudili javnosti razotkriti njegove zloupotrebe službenoga položaja, izigravanje zakona i procedura te partijska namještenja zahvaljujući kojima je Danilović izabran za direktora AKOKVO.

Umjesto odgovora na konkretna novinarska pitanja Danilović se, u duhu mračnih 90-ih godina kada je uređivao jedan promiloševićevski medij, ostrvio na novinare koristeći se diskursom neprimjerenim javnoj funkciji koju obavlja. U histeriji svoga reagovanja nije se uspio obuzdati od novih prizemnih kvalifikacija na račun Fakulteta za crnogorski jezik i književnost čije profesore naziva "lelekačima" te "akademicima s Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru". Time je potvrdio svoju zlu namjeru prema FCJK, o čijem ukidanju sniva od osnivanja.

Iako je prije svega 20-ak dana javno glumio objektivnost i profesionalan pristup u procesu reakreditacije FCJK, direktor agencije AKOKVO još jednom je javno demonstrirao da je i u ulozi javnoga funkcionera jedne formalno nezavisne institucije on samo partijski funkcioner i kolumnista In4S-a. Nije čudo što je bivša ministrica prosvjete Vesna Bratić, deklarisana sljedbenica četničke ideologije, utočište našla upravo u partiji Gorana Danilovića.

Svaki naredni dan koji će Goran Danilović provesti na čelu državne Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokoga obrazovanja na sramotu je crnogorske vlasti i na štetu daljega puta Crne Gore u EU koji umjesto rigidne partitokratije i kršenja zakona zahtijeva meritokratiju i profesionalizam. Nadamo se da će njegovi skandalozni postupci izazvati reakcije i ostatka crnogorske akademske zajednice čija je ćutnja iznuđena neskrivenom zloupotrebom moći partijski postavljenih funkcionera čiji bi prevashodni zadatak morao biti promocija akademskih sloboda i stvaranje uslova za nesmetan naučni napredak. Takvu slobodu ne mogu donijeti funkcioneri uma zarobljena u ideologiji kojoj je presuđeno u međunarodnome sudu za ratne zločine u Hagu.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mijo popovic

Skandalozni istup G. Danilovica na opskurnom portalu, gdje se uvredljivo odnosi prema FCJK, između ostaloga, moralno ga i profesionalno diskvalifikuje da bude na čelu tako važne državne institucije. Stoga, treba imperativno zahtijevati od ministarstva obrazovanja i predsjednika Vlade da ga smijene s mjesta direktora. Jer, sad je bjelodano da ob tu funkciju nije u stanju obavljati strucno i nepristrasno.