18 °

max 18 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog kolumne Vešovića na Anteni M

Društvo

Comments 0

Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog kolumne Vešovića na Anteni M

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Antene M, odnosno autora Miljana Vešovića zbog kolumne „Kako počinje građanski sukob u Crnoj Gori“, zaključuje se iz odgovora rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duška Milanovića.

- Postupajući tužilac u ODT Podgorica je našao da nema osnova da se pokrene krivični postupak protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti - piše u odgovorima ODT Milanovića Pobjedi.

Antena M je kolumnu objavila 6. februara, a 8. februara je proruski i prosrpski portal Borba pitao ODT Podgorica da li će pokrenuti postupak protiv Antene M i njenog glavnog i odgovornog urednika Darka Šukovića.

Iz ODT je 12. februara saopšteno da je predmet formiran, međutim, sedam dana kasnije je tužilac donio zaključak da krivičnog djela – nema.

Portal Borba je Vešovićev tekst nazvao „ratnohuškačkim“, iako u njemu nema govora mržnje, već je autor razradio mogući scenario što je potvrdio i u zaključku teksta:

- Čitavi goreopisani scenario je hipotetički, svakako se ne mora desiti i može se izbjeći. Ono što, međutim, veoma zabrinjava, jeste činjenica da ni dobronamjerni ljudi na crnogorskoj političkoj sceni (u vlasti i opoziciji), kao ni naši zapadni saveznici ne sanjaju koliko smo ovom scenariju blizu - napisao je Vešović u tekstu.

Autor u ovom tekstu, koji je objavljen na Anteni M, piše o uticaju Srbije i Rusije na događanja u Crnoj Gori, pa je kritika tih režima bila povod da portal Borba, koji ih podržava, „podsjeti“ tužilaštvo da bi trebalo da reaguje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR