11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoreno pismo ministru: Stanje u željezničkom prevozu alarmantno sa gledišta tehničke ispravnosti

Izvor: Screenshot

Društvo

Comments 0

Otvoreno pismo ministru: Stanje u željezničkom prevozu alarmantno sa gledišta tehničke ispravnosti

Autor: Antena M

  • Viber

SO Prevoza mašinovođa Crne Gore i Jedinstveni sindikat radnika ŽPCG uputili su otvoreno pismo ministru saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću.
 
Kako navode, u cilju što bržeg rješavanja problema u željezničkom sektoru traže sastanak sa Radulovićem. 
 
Pismo prenosimo intagralno: 

"Povodom svih dešavanja posljednjih dana u javnosti, vezano za željeznički sektor, a gdje ste Vi lično targetirali Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica kao najgori ili u najlošijem stanju, želimo da Vas obavijestimo o stvarnom stanju željezničkog sistema u Crnoj Gori.

Zbog Vas i javnosti Crne Gore, informacije ćemo plasirati iz nekoliko puta, jer sama po sebi željeznica je komplekstan sistem i potrebno je puno prostora za samu prezentaciju i navođenje činjenica i opis svih aktera u željezničkom saobraćaju.

S obzirom na to da ste obilazili prugu Bijelo Polje — Podgorica, a činjenica da niste koristili usluge ŽPCG, iznenađeni smo Vašom konstatacijom da je ŽPCG „u rasulu”.

Takođe, stekli smo utisak da niste uočili ili Vam nisu prezentovani problemi na samoj pruzi.

S tim u vezi, riješili smo da Vas i javnost Crne Gore upoznamo sa stanjem ispravnosti signalno sigurnosnih uređaja na prugama u Crnoj Gori, koje otežavaju naš rad, iziskuju veću pozornost i dodatno opterećuju mašinovođe u toku rada.

To isto dovodi do nezadovoljstva putnika, direktno prouzrokuje kašnjenje vozova, pa samim tim ŽPCG nije u mogućnosti da ispoštuje važeći red vožnje.

Želimo da napomenemo da je stanje koliko toliko popravljeno, ali ujedno i alarmantno sa gledišta tehničke ispravnosti i svidjelo se nekom ili ne, zahvaljujući otpravnicima vozova i mašinovođama, saobraćaj se odvija bezbjedno i uredno.

Zbog ovoga i stvari koje ćemo narednom periodu reći, a vezano za druge aktere u željezničkom sistemu, smo tražili i tražimo sastanak sa Vama, od onog dana kada ste došli u ŽPCG i nakon toga smo Vam zvanično uputili zahtjev na koji do dan danas nismo dobili odgovor.

U cilju što bržeg rješavanja ovakvih problema u željezničkom sektoru, očekujemo da nas u najhitnijem roku pozovete na radni sastanak, gdje bi Vam prezentovali ostale probleme i razgovarali o aktuelnoj situaciji na željeznici."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR