25 °

max 25 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

25° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Leković: Postupak izbora članova Savjeta, zbog stanja u Agenciji mora biti brz i efikasan

Društvo

Comments 1

Leković: Postupak izbora članova Savjeta, zbog stanja u Agenciji mora biti brz i efikasan

Autor: Antena M

  • Viber

Donošenje odluke o pokretanju postupka izbora članova Komisije za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije važan je početni korak ka institucionalnom uređenju ove institucije, koji je međutim morao i mogao biti napravljen i mnogo ranije, a ne tek nakon 71 dan koliko je proteklo od dana održavanja prve sjednice Odbora za antikorupciju, saopštio je Momčilo Leković, poslanik Demokrata i zamjenik predsjednika Odbora za antikorupciju. 

"Sa druge strane, to što ni na današnjoj drugoj sjednici ponovo na dnevnom redu nijesmo imali izvještaj Agencije za sprječavanje korupcije odnosno ni prisustvo predstavnika i rukovodilaca ove institucije, zabrinjava i dovodi u pitanje ulogu Odbora za antikorupciju, koja apsolutno ne smije biti samo formalne prirode", navodi Leković.

Podsjeća da ovaj Odbor nadgleda i analizira rad državnih organa, institucija, organizacija i tijela u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Takođe, smatram da je moj predlog na današnjoj sjednici Odbora, koji je bio usmjeren ka ubrzanju procesa izbora kandidata, bio racionalan s obzirom da po tumačenju Zakona o sprječavanju korupcije nije bilo smetnji da već danas raspišemo konkurs za izbor članova Savjeta, čime bi skratili proces koji u ovom slučaju i na ovaj način može potrajati i duže od tri mjeseca. Da je na današnjoj sjednici raspisan konkurs taj period bi bio kraći bar za mjesec dana, što je značajno i veliko kada se uzme u obzir da Agencija već 7 mjeseci nema kontrolni i nadzorni organ.

Na kraju, zbog svega prethodno navedenog kao i zbog aktuelnog stanja u Agenciji smatram da proces izbora mora biti brz i efikasan, kako bi što prije, na zadovoljstvo svih, Agencija za sprječavanje korupcije dobila reprezentativan Savjet", zaključuje Leković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR