11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vladimir Drekalović predstavnik Univerziteta u Savjetu RTCG

Društvo

Comments 1

Vladimir Drekalović predstavnik Univerziteta u Savjetu RTCG

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je tri pravilnika za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG, saopšteno je iz te visokoobrazovne ustanove.

Kako su pojasnili, pravilnici se odnose na potrebe akademskog osoblja sa akademskim zvanjem, stručnog i nenastavnog osoblja i saradnika.

Iz UCG su kazali da je Upravni odbor na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, usvojio i Alumni strategija Univerziteta za period od 2024. do 2029. godine, za koju je Senat Univerziteta dao pozitivno mišljenje.

Rektor Vladimir Božović rekao da je ta strategija važan instrument za ostvarivanje određenih strateških razvojnih ciljeva Univerziteta, kao što je stvaranje uslova za bolju zapošljivost svršenih studenata i unapređenje međunarodne saradnje i saradnje sa privrednim sektorom.

U saopštenju se navodi da su pravci razvoja ove strategije definisani u skladu sa dominantnom orijentacijom na pet prioritetnih oblasti.

Te oblasti, kako se pojašnjava, obuhvataju vezu alumnista i nastave, nauke i razvoja karijere, održavanje odnosa sa alumnistima naučne dijaspore i međunarodnim studentima, kao i kreiranje mreže alumnista koji se povezuju kroz organizaciju različitih događaja.

Iz UCG su saopštili da je Upravni odbor usvojio prijedlog Božovića da profesor Vladimir Drekalović bude predstavnik Univerziteta u Savjetu Radio i Televizije Crne Gore.

“Drekalović ispunjava sve propisane uslove definisane Javnim pozivom objavljenim 29. januara”, rekli su iz UCG.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

što_je_ovo

Pa zar ovaj nije državljanin BiH, ko mu je poklonio crnogorsko državljanstvo, i kako mu je Crna Gora dala stan pored toliko naših profesora? Pritom, Crna Gora ga slala da korzira po svijetu o njenom trošku a on sa Carevićem razbija kapije... Ovaj Božović je sa svojom klikom rak rana Univerziteta.