19 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović: Slobode govora i umjetničkog izraza neprikosnovene; Nikolaidisovi negativni stavovi o Herceg Novom, možda bili povod da postane "Krnevo".

Društvo

Comments 9

Vujović: Slobode govora i umjetničkog izraza neprikosnovene; Nikolaidisovi negativni stavovi o Herceg Novom, možda bili povod da postane "Krnevo".

Autor: Antena M

  • Viber

Na zvaničnom nalogu Ministarstva kulture i medija, na mreži X, objavljeno je večeras reagovanje ministarke Tamare Vujović.

"Jasan je moj stav da su sloboda govora i sloboda umjetničkog izražavanja neprikosnovene, i uvjerenje da još mnogo moramo da radimo kao društvo kako bi izražavali stavove neslaganja na sve prihvatljive načine", navela je ministarka Vujović.

"Kao ministarki kulture nije mi jasno kako idejni tvorci nijesu bili svjesni da spaljivanje lutke koja simbolizuje crnogorskog književnika, možemo posmatrati i kao simbolično spaljivanje slobodne i kritičke misli, rukopisa, knjiga", istakla je Vujović.

Ona je dodala da je karneval dio običaja, spaljivane su i lutke sa likom predsjednika Vlade. Poznati su, podsjeća Vujović, negativni stavovi pisca o Herceg Novom, što je možda bio povod da pisac postane Krnevo.

Za karneval i za maske je uvijek pitanje dokle može da se ide u satiri, kritici i da li je "maski sve dozvoljeno" kako običaji kažu, zaključila je ministarka Vujović.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

demokrate

Ovakve ministre i ministrice rađaju samo ljigavi Demokrate

DPERO

TI SI MINISTARKA NEKULTURE I BOLJE DA CUVAS OVCE AKO ZNAS!??

sloboda

Kada se u slobodi govora nađe prkno i fekalna književnost i kada se spaljuje pisac to je za HN morone sloboda govora!?? Šta se učinje od pitomog primorskog gradića i otkuda se rodiše ove kao ova što je pominjala prkno! To je njeno i njihov vrh kritičke misli.