16 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT uživa visok stepen povjerenja EUROPOL-a

Izvor: VDT

Društvo

Comments 1

SDT uživa visok stepen povjerenja EUROPOL-a

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uživa visok stepen povjerenja EUROPOL-a u pogledu raspolaganja do sada dostavljenim dokazima, ali i onim koji će biti dostavljeni ubuduće u okviru zajedničke borbe protiv najtežih oblika kriminala.

To je poručeno na sastanku Vrhovnog državnog tužioca (VDT) Milorada Markovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a Ketrin de Bol i njenim zamjenikom i direktorom operacija Žanom Filipom Lekufom.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, Marković, Novović i zamjenica vrhovnog državnog tužioca i državna tužiteljka Jelena Đaletić borave u Hagu u radnoj posjeti EUROPOL-u i EUROJUST-u.

U saopštenju se navodi da je tema sastanka sa de Bol i Lekufom bila dosadašnja saradnja SDT-a i EUROPOL-a, a razmatrani su i pravci nastavka uspješne saradnje.

Iz Tužilaštva su kazali da su predstavnici EUROPOL-a na sastanku istakli apsolutnu podršku Markoviću i Novoviću u odlučnoj i istrajnoj borbi protiv organizovanog kriminala.

“Posebno je istaknuto da SDT uživa visok stepen povjerenja, ne samo u pogledu pravilnog i zakonitog raspolaganja dokazima prikupljenim od EUROPOL-a, a dostavljenim u postupku međunarodne krivičnopravne pomoći, već i u pogledu onih koji će se dostavljati u budućnosti”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će dokazi biti dostavljani u budućnosti u okviru nastavka uspješne saradnje i zajedničke borbe protiv najtežih oblika kriminala.

Kako je saopšteno, Marković, Đaletić i Novović razgovarali su i sa starješinom za Evropski ozbiljan i organizovani kriminal EUROPOL-a Jarijem Likuom o operativnim stvarima i aktivnostima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR