22 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

23° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Viši sud vratio na ponovno odlučivanje spor oko Temeljnog ugovora

Društvo

Comments 11

Viši sud vratio na ponovno odlučivanje spor oko Temeljnog ugovora

Autor: Antena M

  • Viber

Viši sud u Podgorici ponovo je ukinuo rješenja Osnovnog suda u vezi spora oko utvrđivanja ništavosti Temeljnog ugovora potpisanog sa Srpskom pravoslavnom crkvom, saopšteno je iz Eparhije Podgoričko-dukljanske pravoslavne crkve Crne Gore.

Kako su objasnili u saopštenju, predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

" Nakon 20 mjeseci i pod pritiskom dvije poništavajuće odluke Višeg suda, predmetni prvostepeni sudija napokon zakazao pripremno ročište u pravnom sporu koji je prema zakonu definisan kao hitan, s obzirom na to da se radi o slučajevima diskriminacije i povrede ljudskih prava i sloboda",  saopšteno je iz Eparhije Podgoričko-dukljanske.

Kako dodaju, pripremno ročište, koje je zakazano za 18. mart, predstavlja ključni korak u ovom pravnom postupku.

"Iako sa skepsom gledamo na mogućnost dobijanja pravedne odluke na Osnovnom sudu, ne gubimo nadu da će pravda biti zadovoljena na višim i međunarodnim sudskim instancama", poručuju iz Eparhije Podgoričko-dukljanske pravoslavne crkve.

Kako dalje navode, ponovo su ostvarili pravnu pobjedu na Višem sudu u sporu protiv države i Srpske pravoslavne crkve.

"Bez obzira na izazove i ograničenjima sa kojima se suočavamo, naša je dužnost da istrajemo u borbi za pravdu, ne samo za sadašnje već i za buduće generacije. Iako smo u ovom pravnom postupku često bili sami, bez očekivane podrške drugih crkvenih i građanskih institucija, naša misija ostaje nepromijenjena – nastavićemo da se mirno i dostojanstveno borimo protiv nepravednih i neustavnih sporazuma koji ugrožavaju temelje naše vjere i identiteta", zaključuju u saopštenju.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Jagos

Svako poštovanje Eparhiji Podgoričko Dukljanskoj koja je jedina pokrenula spor oko imovine države CG vrijedne više milijardi . Bivša vlast , u čije vrijeme je započeta krađa kao i nova vladt treba da krivično odgovaraju. Pojedinci .

TrešnjevoiCuce

@djeste / DPS je u ovom slučaj kao i mnogim na stranu crkve Srbije. Nadamo se da neće nikada više imati vlast ! U pamet se dobro Crnogorci!

Mila K

Dritanov papir koji glumi neki dokument jeste narušavanje ljudskih prava građana i građanki prljanja svega dobrog u Crnoj Gori. Međutim, prije svega je nelegalan upravni postupak. Zato kad Čomić nešto laže, tad je to indicija narušavanja zakona.