15 °

max 23 ° / min 14 °

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

14° / 10°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uzvratna posjeta Američkoj obalskoj straži

Društvo

Comments 0

Uzvratna posjeta Američkoj obalskoj straži

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija crnogorske administracije, predvođena Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, a koju su još sačinjavali predstavnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Uprave carina i Uprave policije, krajem Marta, boravila je u studijskoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, na poziv Američke obalske straže, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

"Posjeta je bila izuzetna prilika da se članovi delegacije bliže upoznaju sa radom ove renomirane organizacije sa sjedištem u Washington DC, kao i da, u luci u Charlestonu prođu kroz obuke koje se odnose na implementaciju ISPS koda, kako bi unaprijedili njegovu primjenu u crnogorskim lukama i na brodovima.

Tokom posjete, delegacija je imala priliku da pohađa obuke koje se odnose na bezbjednosnu zaštitu brodova i luka, inspekcijski nadzor, carinske kontrole u lukama i na brodovima, zaštitu granica i graničnu policiju, procedure američke obalske straže na kontejnerskim i kruzing terminalima, cyber bezbjednost kao izazov u sektoru pomorstva u kontekstu bezbjednosne zaštite brodova i luka itd", navodi se u saopštenju.

Posjetu je, ddoaju, u cjelosti finansirao United States Department of State`s Export Control and Related Border Security, a sama posjeta je ralizovana uz podršku Ambasade SAD-a u Podgorici.

"Podsjećamo, Američka obalska straža na godišnjem nivou prati primjenu ISPS koda u crnogorskim lukama i daje lukama i crnogorskoj pomorskoj administraciji preporuke koje imaju za cilj unaprjeđenje bezbjednosne zaštite brodova i luka. Saradnja koju Crna Gora ima sa Američkom obalskom stražom je višestruko korisna i značajna, te je i ova posjeta bila prilika da se saradnja dodatno ojača i unaprijedi", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR