11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
AEM: Savjet usvojio Izvještaj o radu i o finansijskom poslovanju za 2023.

Društvo

Comments 0

AEM: Savjet usvojio Izvještaj o radu i o finansijskom poslovanju za 2023.

Autor: Antena M

  • Viber

"Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je na današnjoj 383. sjednici, jednoglasno usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije (AEM) za 2023. godinu", saopštili su iz AEM.

SAEM je ocijenio, kako kažu, da se u 2023. godini Agencija odgovorno držala plana rada, kao i da se planirani budžet Agencije trošio odgovorno čime je nastavljen pozitivan trend uspješne realizacije nadležnosti i ovlašćenja.

Takođe, članovi SAEM-a su se, navode, upoznali sa pozitivnim Izvještajem nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza AEM za 2023. godinu, čime je potvrđena njihova tačnost. Većinom glasova je, kako kažu, usvojen i Predlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima.

"Pravilnikom o programskim standardima elektronskim medijima se posebno regulišu prava i obaveze u vezi sa kategorizacijom, označavanjem i raspoređivanjem sadržaja koji spadaju u pseudorijaliti i rijaliti programe. Predviđeno je da se Pravilnikom promijeni definicija pseudorijaliti programskih sadržaja i vrši izmjena navedenih pravila.

Odlukom Savjeta, javna rasprava o ovom predlogu pravilnika će trajati 30 dana, u okviru koje zainteresovana javnost može dostaviti predloge, sugestije i komentare. Na sjednici Savjeta je jednoglasno usvojen Predlog Pravilnika o uslovima i načinu realizacije obaveza objavljivanja impresuma i podataka o vlasništvu osnivača elektronskih medija", saopštili su iz AEM.

Osnovni cilj Pravilnika je, kako kažu, obezbjeđivanje dosljedne primjene Zakona o medijima i Zakona o elektronskim medijima, kako bi se omogućio vidljiv, lako prepoznatljiv i uvijek dostupan impresum elektronskih medija kao i jednostavan, neposredan i stalan pristup informacijama o osnivačima elektronskih medija radi unapređenja javne dostupnosti podataka o medijskom vlasništvu i zaštiti medijskog pluralizma.

Kao i u prethodno navedenom slučaju, dodaju u saopštenju, odlukom Savjeta predviđena je javna rasprava koja će trajati 30 dana, u okviru koje zainteresovana javnost može dostaviti predloge, sugestije i komentare.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR