18 °

max 25 ° / min 18 °

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška ambasade Austrije Državnom tužilaštvu

Društvo

Comments 0

Podrška ambasade Austrije Državnom tužilaštvu

Autor: Antena M

  • Viber

Uprkos brojnim izazovima sa kojima se pravosuđe u Crnoj Gori suočava, Državno tužilaštvo daje veliki doprinos ostvarivanju privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24 u cilju unapređenja vladavine prava, ocijenjeno je tokom sastanka vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića sa ambasadorom Austrije u Podgorici, Karlom Mulerom.

"Predstojeća reforma državnotužilačke organizacije doprinijeće unapređenju efikasnosti i povećanju odgovornosti državnih tužilaca", istakao je vrhovni državni tužilac i istovremeno napomenuo da su preduslovi za ostvarivanje tog cilja poboljšanje prostornih i jačanje administrativnih kapaciteta u svim državnim tužilaštvima.

Tokom sastanka, kom je prisustvovao i Georg Stava, savjetnik za pitanja Zapadnog Balkna u austrijskom Ministarstvu pravde, konstatovano je da je borba protiv svih vidova kriminala, posebno rezultati SDT-a u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ključni za evropski put Crne Gore.

"Za Crnu Goru ovo je krucijalni momenat koji ambasada Austrije prepoznaje i pozdravlja sve napore državnotužilačke organizacije za ostvarivanje napretka u oblasti vladavine prava",  ocijenio je ambasador Muler. 

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu dati zajednički doprinos kako bi se uspostavila saradnja između državnih tužilaca Crne Gore i Austrije, u cilju razmjene iskustava i znanja, posebno u oblastima organizovanog kriminala i korupcije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR