22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
IO Sindikata Pobjede zloupotrijebio poziciju i dozvolio otvoreni uticaj uprave i Zečevića

Društvo

Comments 2

IO Sindikata Pobjede zloupotrijebio poziciju i dozvolio otvoreni uticaj uprave i Zečevića

Autor: Antena M

  • Viber

Izvršni odbor Sindikata Pobjede zloupotrijebio je poziciju i saopštio navodno nepodijeljenu podršku ove organizacije novom rukovodstvu firme.

Uprkos činjenici da je dio članova ove sindikalne organizacije, sa drugim kolegama koji nijesu članovi, potpisao zahtjev iza kojeg je stalo pola novinske redakcije tražeći objašnjenja i odgovore na to zašto su zaobiđene zakonske odredbe prilikom imenovanja novog glavnog urednika. Izvršni odbor je istupio mimo konsultacija sa članovima Sindikata.

Uporedo, IO je prekršio sva interna pravila kompanije i u javnost iznio podatke o navodnim privilegijama potpisnika zahtjeva, želeći da na taj način, po diktatu novog direktora, obesmisli suštinu problema na koji se ukazuje, a koji je otvoren smjenom Draška Đuranovića.

Najblaže rečeno nije fer prema kolegama koji se na ovaj način etiketiraju (kao inicijatori štrajka koji nije ni ozvaničen, već se pominje kao mogući odgovor), kada se zna da potpisnici protestnog pisma dijele jednake uslove rada, dok su plate stvar ugovora sa poslodavcem, a uglavnom su daleko ispod navedene cifre. Ovime je sindikat zloupotrijebio uvid u interne ugovore pojedinih članova kolektiva koji su tajna. Uz, ponavljamo, prenebregavanje činjenica i bez znanja ili informisanja članova Sindikata sa kojima ne dijele zajednički stav.

Dodatno je problematično što je ovakvim saopštenjem IO Sindikata dozvolio otvoreni uticaj uprave i stavio se na raspolaganje gospodinu Zečeviću, iako sindikalna borba nije njegov fah.

Posebno zato što, ako želi da na takav način utiče, bilo bi fer da sam prekrši ugovore i saopšti kolika je primanja on imao (po poziciji jedno od najvećih u kući), a kolika će imati sa novim funkcijom ubuduće.

Dio članova Sindikalne organizacije Nova Pobjeda:

Igor Perić,

Tamara Klikovac,

Ana Raičković,

Jasmina Beharović Milošević,

Duško Mihailović,

Kaćuša Krsmanović,

Jovana Raičević.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

MARA

IZ MOJE PERSPEKTIVE JE NESHVATLJIVO DA ČOVJEK SA TOLIKO ISKUSTVA NE PREPOZNAJE NAMJERE SVOG SARADNIKA.TOLIKO MU JE DOZVOLIO,DA JE TO UGROZILO FUNKCIONISANJE POBJEDE.NO,NIJE SPORNO KOLIKO JE DOZVOLIO,SLOBODA JE CILJ,NEGO KOME.A NAJTEŽA LJUDSKA BOLEST JE -BOLESNE AMBICIJE.ZA TO I MAMI KAČE CIJENU.

Milena

Evo ga jos jedan Raonic,Jovanovic treba postaviti negdje za glavnog urednika,mogu li ovi sa skajpa urgirati.