26 °

max 34 ° / min 22 °

Srijeda

24.07.

34° / 22°

Četvrtak

25.07.

33° / 20°

Petak

26.07.

34° / 19°

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

40° / 25°

Utorak

30.07.

39° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radovi iz Crne Gore u međunarodnom naučnom časopisu

Društvo

Comments 1

Radovi iz Crne Gore u međunarodnom naučnom časopisu

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

U inauguracionom broju časopisa „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education“ koji je 27. oktobra 2017. godine izašao iz štampe, objavljeno je sedam članaka.

Nakon recenzije koja je sprovedena u proteklom periodu, mjesto u oktobarskom broju časopisa obezbijedili su radovi autora iz Crne Gore i Turske sa antropološkim temama iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, saopšteno je iz UCG.

Časopis izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fiziko vaspitanje i sport Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom. Glavni urednik je dr Bojan Mašanović sa Univerziteta Crne Gore, dok urednička mjesta po oblastima pokrivaju dr Miomir Maroš sa Univerziteta Crne Gore (kulturna antropologija), dr Kubilay Ocal sa Mugla univerziteta iz Turske (globalna antropologija), dr Dušan Stupar sa Educons univerziteta iz Srbije (fizička antropologija), dr Tatjana Jovović sa Univerziteta Crne Gore (lingvistička antropologija) i Nina Đukanović sa Univerziteta u Beogradu (medicinska antropologija).

U uređivački odbor časopisa izabrani su dr Fitim Arifi sa AAB College (Kosovo), dr Hassan Sedeghi sa Univerziteta Putra Malayisa (Malezija), dr Ivana Čerkez Zovko sa Univerziteta u Mostaru (Bosna i Hercegovina), dr Izet Bajramović sa Univerziteta u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), dr Juel Jarani sa Univerziteta sporta u Tirani (Albanija), dr Luiz Fernando Rojo sa Univerziteta Federal Fluminense (Brazil), dr Marin Ćorluka sa Univerziteta u Mostaru (Bosna i Hercegovina), dr Radenko Matić sa Univerziteta u Novom Sadu (Srbija), dr Sami Sermaxhaj sa Universi College (Kosovo) i dr Taher Afsharnezhad sa Shomal univerziteta (Iran).

- Iako je prvi broj časopisa „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education“ izašao iz štampe prije nekoliko dana, uredništvo se potrudilo da već sada bude indeksiran u međunarodnim bazama, odnosno ušao je u dvije indeksne baze „Google Scholar“ i „Crossref“. U narednom periodu ćemo se potruditi da ga uvedemo u što veći broj indeksnih baza, kako bismo povećali vidljivost časopisa na međunarodnom planu, ali i prepoznatljivost i time privukli što veći broj referentnih autora iz oblasti antropologije sporta i fizičkog vaspitanja – kazao je glavni urednik časopisa dr Bojan Mašanović.

Mašanović je podsjetio da je pokrenuta procedura konstituisanja antropologije sporta kao samostalne discipline u okviru Svjetske antropološke asocijacije.

- Naš časopis „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education“ biće jedan od značajnih argumenata u donošenju konačne odluke na predstojećem kongresu koji se održava u Brazilu naredne godine, a na kojem učestvuju i naše kolege sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore – dodao je Mašanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

bjeliš

Ovakvim člancima se od nauke pravi sprdnja. Je li neko pročitao šta piše u tim člancima?