19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić sa Haglajtnerom: Rasvijetliti napad na Lakić

Društvo

Comments 0

Nuhodžić sa Haglajtnerom: Rasvijetliti napad na Lakić

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crna Gora cijeni preporuke Evropske komisije iznešene u nedavno prezentovanom Izvještaju o napretku, a u narednom periodu naročita pažnja nadležnih institucija biće posvećena ispunjavanju mjerila iz poglavlja 23 i 24 pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić tokom današnjeg susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Tomasom Haglajtnerom.

"Današnji sastanak bio je prilika da ministar Nuhodžić upozna sagovornika sa postignutim rezultatima u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbe protiv nasilja u porodici, sa akcentom na nasilje nad djecom i ženama, te aktivnostima na planu izrade novog normativnog akta o unutrašnjim poslovima.

Nedavni napad na novinarku ND Vijesti Oliveru Lakić bio je u posebnom fokusu današnjeg sastanka, a ovom prilikom ministar Nuhodžić ponovio je snažnu osudu ovog akta i izrazio čvrstu opredijeljenost za angažovanjem svih raspoloživih kapaciteta u cilju što efikasnijeg rasvjetljavanja ovog slučaja. Ministar je kazao da su ovaj, kao i drugi zabilježeni slučajevi napada na novinare, u prioritetu rada Vlade Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova, s obzirom na izuzetan značaj i nemjerljiv doprinos medija razvoju demokratskog ambijenta u zemlji", navodi se u saopštenju. 

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o oblasti integrisanog upravljanja granicama, za čije je unaprjeđenje Evropska unija opredijelila sredstva kroz program sektorske budžetske podrške, kao i o oblasti azila i migratorne politike koju naša zemlja primjenjuje.

"Ranije danas Ministarstvo unutrašnjih poslova posjetili su i predstavnici evropskih zvaničnika predvođeni zamjenikom generalnog sekretara Evropske službe za vanjske poslove (ESVP) Pedrom Seranom. Ovom prilikom evropska delegacija se sastala sa državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Draganom Pejanovićem i sekretarom Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselinom Veljovićem. Sastanak je bio prilika da državni sekretar Pejanović i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veljović predstave nacionalni okvir i strukturu djelovanja nadležnih službi na planu borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Današnji sastanci sa predstavnicima EU nastavak su intenzivnog dijaloga između Crne Gore i Evropske unije i potvrda opredijeljenosti naše zemlje da što brže i kvalitetnije napreduje na svom evropskom putu", saopšteno je iz MUP-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR