11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jedan od vođa kavačkog klana za dlaku izbjegao hapšenje u akciji kosovske policije

Izvor: Zvicer nekad i sad

Društvo

Comments 0

Jedan od vođa kavačkog klana za dlaku izbjegao hapšenje u akciji kosovske policije

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Jedan od vođa „kavačkog klana” Radoje Zvicer u poslednjem trenutku je izbjegao hapšenje tokom poslednje akcije policije na Kosovu, saznaje „Dan”.

On je, prema operativnim podacima bezbjednosnih službi, navodno napustio Prištinu dan pred hapšenje Podgoričanina Marija Miloševića.

Zvicer je, kako se sumnja, jedno vrijeme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se tamošnja policija nadala da će i on biti lišen slobode, u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je neposredno pred hapšenje uspio da napusti „štek” koji je povremeno koristio.

Policija je imala podatke da Zvicer koristi lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine, izdata 6.2.1979. u Orašju. Babić čije je ime koristio u ličnim ispravama rođen je u Nirnbergu i nikada nije vadio dokumenta u BiH. Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih kanala u BiH uspio da izvadi pasoš.

Nedavno je na Jutjubu objavljen i snimak u kojem se spominje njegov lažni identitet, a u opisu tog videa se navodi da zbog uske povezanosti sa vrhom, to jest sa čelnim ljudima policije i ostalih obavještajnih agencija Crne Gore, Radoje Zvicer vrši razna krivična djela, počevši od međunarodnog šverca kokaina, pa do naručivanja i finansiranja desetina ubistava u Crnoj Gori i regionu.

Na snimku objavljenom na Jutjubu pod nazivom „kavački klan”, prvi put su prikazane fotografije Radoja Zvicera, koji je označen kao vođa te mafijaške grupe, i pojedinih najbitnijih članova. Takođe, otkriveni su detalji koji dosad nijesu spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno djelovanje ovog klana, kao i imena država u kojima sada djeluju i lažni identiteti koje koriste.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR