13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujošević negirao krivicu, zadržan u pritvoru!

Izvor: Foto: Antena M

Hronika

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Vujošević negirao krivicu, zadržan u pritvoru!

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, saslušan je u tužilaštvu i određeno mu je zadržavanje do 72 sata zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Njega je danas saslušala tužiteljka Lidija Vukčević.

Kako je nakon saslišanja saopštio njegov advokat Borivoje Borović, njegov branjenik je negirao krivicu.

''Snimak ne može da bude dokaz jer ne dokazuje ništa, moj klijent nije uzeo novac. ''- kazao je Borović.

Borivoje Borović je novinarima kazao i da njegov branjenik u Beogradu bio na liječenju, te da od Kneževića nije uzimao novac, već je samo ''zamajavao'' Kneževića.

“Terete ga za dva krivična djela – protivzakoniti uticaj i pripadništvo kriminalnoj organizaciji. Za prvo djelo je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina, a za drugo od jedne do osam godina zatvora. Šta je izjavio pred tužiteljkom to ćete kasnije saznati. On je vrlo revoltiran ponašanjem Kneževića. Ja sam prigovorio da snimljeni razgovori ne mogu da se po zakonima Crne Gore koriste kao dokaz, te da za objavljivanje razgovora mora da postoji saglasnost ljudi koji komuniciraju telefonom. Pošto saglasnost Vujošević ne daje, Knežević bi morao da uđe u sudnicu pa da da svoju saglasnsot, jer mi nemamo njegov referentni glas. Zato protiv mog branjenika ne postoji ni jedan dokaz u ovom predmetu. Tužilac je donio mjeru zadržavanja, što je više po meni formalna stvar da bi se proveli navodi njegove odbrane, pošto je naravno negirao oba krvična djela. Ne postoji nijedan dokaz koji tereti Nenada Vujoševića “, ubijeđen je Borović.

“Dok sam ja pripremao njegovu odbranu još u Beogradu, on je naravno apsolutno isključio da je bilo kakav novac primao, da je predavao bilo kakav novac podgoričkom tužiocu, specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, ili postupajućem tužiocu Lidiji Vukčević. Znači on je to meni negirao, i to je dio odbrane koju smo zajednički pripremali do današnjeg dana. Šta je danas na te okolnosti izjavljivao ne smijem da vam saopštim”, dodao je Borović.

Borović tvrdi da je Vujošević došao u Beograd prvenstveno iz zdravstvenih razloga, te da su Tužilaštvu poslali dokaz da se Vujošević liječi na Onkološkoj klinici u glavnom gradu Srbije.

Tužilaštvo tereti Vujoševića za krivično djelo protivzakoniti uticaj, te da je dio kriminalne grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

On se do sada nalazio u Beogradu gdje je navodno bio na liječenju.

Vujošević je po dolasku na aerodrom zadržan.

Vujošević je napustio Crnu Goru u petak, preko Graničnog prelaza Dračenovac. Osim Borovića, Vujoševića će zastupati i podgorički advokat Lazar Aković, kojeg je angažovala porodica osumnjičenog.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR