6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šokatni detalji iz istrage u Nikšiću: Ubio je, pa bacio u jarak

Izvor: Foto: Onogošt.me

Hronika

Comments 1

Šokatni detalji iz istrage u Nikšiću: Ubio je, pa bacio u jarak

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Petnaestogodišnjem maloljetniku iz Nikšića  - B.N. koji je osumnjičen za ubistvo osamnaestogodišnje djevojke K. R., produžen je pritvor još 30 dana nakon što je Vrhovni sud potvrdio odluku Apelacionog suda. U Odluci koja je objavljena na sajtu suda se navode šokatni detalji ubistva.

Njemu je 18. septembra određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Žalbu je podnio branilac maloljetnog, tražeći da se maloljetnom B. N. odredi neka od alternativnih mjera.

Vrhovni sud je međutim odbio žalbu.

''Osnovana sumnja da je maloljetni B. N. učinio krivično djelo teško ubistvo proizilazi iz dokaza prikupljenih u toku pripremnog postupka. Naime, iz izvještaja o DNK vještačenju se utvrdjuje da je na obje patike oduzete od maloljetnog B. N.utvrdjeno prisustvo krvi ljudskog porijekla, pri čemu rezultat DNK analize daje ekstremno jaku podršku hipotezi da krv potiče od oštećene K. R., dok se iz informaciono tehnološkog vještačenja Forenzičkog centra utvrdjuje da je maloljetnik sa oštećenom imao komunikaciju posredstvom Viber aplikacije, te da su se dogovorili da se sastanu''- navodi se u Odluci objavljenoj na sajtu suda.

Kako se dodaje, iz iskaza svjedoka tetka V. V. i tetaka M. V.i R. R. se utvrdjuje da je oštećena K. R. do neposredno prije sastanka sa maloljetnim bila na selu kod R. R., nakon čega je krenula u grad, da bi poslije nekih više od sat bila nedostupna, dokazi koji nesumnjivo upućuju na postojanje osnovane sumnje da je maloljetni B. N. izvršio predmetno krivično djelo.

„Imajući u vidu težinu krivičnog djela koje se maloljetnom stavlja na teret izraženu kroz visinu zakonom propisane kazne za to djelo (kazna zatvora najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora) i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i nastupjele posljedice, s obzirom da je maloljetni B. N. kritičnom prilikom u blizini jezera Krupac u Nikšiću, na svirep način lišio života oštećenu K. R., na način što je sa pripremljenim nožem oštećenu taksi vozilom odvezao do jezera Krupac, nakon čega je oštećenu više puta ubo oštricom noža u predjelu glave i tijela, od kojih povreda je kod oštećene nastupila smrt, kojom prilikom je tokom nanošenja ubodnih rana oštećena trpjela fizičke bolove jakog intenziteta dužeg trajanja, kao i duševne bolove jakog intenziteta, a nakon toga tijelo oštećene odvukao i bacio u jarak, napuštajući lice mjesta, što sve ukazuje da je djelo posebno teško zbog načina izvršenja i nastale posledice-smrti oštećene, kako se to navodi u naredbi o pokretanju pripremnog postupka prema maloljetniku“, navodi se u Odluci Vrhovnog suda.

Kako se dodaje, činjenica da se radi o mladjem maloljetniku, koji u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršio 16 godina i kojem se po Krivičnom zakoniku ne može izreći kazna zatvora, kao ni kazna maloljetničkog zatvora shodno čl.32 Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku nije od uticaja na postojanje ovog pritvorskog osnova, kako se to neosnovano ističe u žalbi branioca maloljetnog.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

dejan

Ako dobije ispod 40 god. propalo se! Amerika je zakon za ovakve, injekvija i pa pa!