6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Provjeravaju imovinu Miloševića i saučesnika

Hronika

Comments 0

Provjeravaju imovinu Miloševića i saučesnika

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Istražitelji provjeravaju imovinu Podgoričanina Marija Miloševića i više osoba koje su uhapšene zbog ubistva Miodraga Kruščića 21. maja prošle godine na Starom aerodromu, piše Pobjeda.

Kako Pobjeda saznaje, istražni timovi prikupljaju podatke o imovini Miloševića i svih okrivljenih koje Tužilaštvo sumnjiči za taj zločin i nakon provjera odlučiće da li ima osnova da bude pokrenuta i finansijska istraga. Cilj finansijskih provjera je da detaljnim uvidom u imovinu grupe koja se tereti za teška krivična djela istražitelji dođu do preciznih podataka kojom imovinom osumnjičeni raspolažu i da li se ona vodi samo na njihova imena. Nakon okončanih provjera slijedi pokretanje finansijske istrage, a sljedeći potez je zahtjev za blokadu nepokretnosti i finansijskih sredstava na računima, ukoliko se dokaže da su stečene nelegalno.

Analiza

Milošević je, prema stavu Tužilaštva i policije, bio direktni izvršilac ubistva Kruščića, a grupu je, kako se sumnja, osnovao Filip Bešović. Osim njih dvojice pod istragom su Goran Rakočević (34), Dejan Vukašinović (36), Luka Bulatović (22), Mijailo Stojanović (34), Filip Knežević (30), Marinko Rajković (28) i Aleksandar Ljumović (36). Ova grupa je, prema nalazima iz istrage, odgovorna i za napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić 8. maja.

Njima se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nanošenje teških tjelesnih povreda, piše Pobjeda.

Milošević je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, bio jedan od ključnih ljudi kavačke kriminalne grupe. On je 5. novembra sa Kosova izručen Crnoj Gori i odmah je sproveden na izdržavanje petomjesečne kazne zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja. Bio je uhapšen sredinom jula prošle godine na Kosovu, po potjernici Interpola Podgorica. Njegovo ime dovodi se u vezu sa dva zločina – ubistvom Kruščića i Cetinjanina Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. godine.

Dolazak

Kako navodi Pobjeda, Milošević je nakon ubistva Đuričkovića napustio Crnu Goru, ali su istražitelji utvrdili da je u maju 2018. ponovo boravio u našoj zemlji kako bi ubio Kruščića koji je bio suvlasnik diskoteke ,,Bigl“. 

Tim koji radi na ovom slučaju došao je do podataka da je Milošević 2. maja 2018. godine ušao u Crnu Goru i da je u Rožajama uključio kriptovani telefon, piše Pobjeda. Istovremeno je registrovano i da je okrivljeni Ljumović mobilnim telefonom imao komunikaciju sa Goranom Rakočevićem, članom ovog kriminalnog udruženja. Osim ovom komunikacijom, veza Ljumovića i Rakočevića potvrđena je pronalaskom iznajmljenog vozila u garaži koju koristi Ljumović, dok ugovor o rentiranju tog vozila glasi na ime okrivljenog Rakočevića.

Kako piše Pobjeda, u istrazi prikupljeni su podaci koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Rakočević dovezao Miloševića do lokala ,,Palata“ na Starom aerodromu. Nakon što je, kako se sumnja, Milošević ubio Kruščića iz pištolja ,,glok“, njih dvojica su se odvezli do stana u Ulici 4. jula, gdje je Milošević boravio do 23. maja 2018. godine, a za to vrijeme Rakočević mu je obezbjeđivao hranu. On je, prema sumnjama istražitelja, Miloševića 23. maja odvezao do Rožaja, a Ljumović i Vukašinović su se drugim vozilom kretali ispred njih, kako bi ih obavještavali o prisustvu policije na putu. Kretanje Miloševića, Ljumovića, Rakočevića i Vukašinovića potvrđeno je snimcima video nadzora, nalazom i mišljenjem sudskih vještaka za digitalne dokaze i vještaka trasologa. M. Ž.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR