9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Keković tvrdi da mu je namješteno i traži poligraf

Hronika

Comments 0

Keković tvrdi da mu je namješteno i traži poligraf

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Aleksandar Keković, Mladen Mišurović, Nikola Savićević i Danilo Rakočević juče su u završnim riječima negirali da su 17. januara aktivirali eksplozivnu napravu u dvorištu Aleksandra Šćepanovića i tražili su da ih sud oslobodi krivice, piše Pobjeda.

S druge strane, zastupnica optužbe Romina Vlahović, u završnom izlaganju istakla je da je svim predočenim dokazima utvrđena krivica optuženih i tražila da se proglase krivim. Presudu će 15. novembra donijeti sutkinja Osnovnog suda Nada Rabrenović.

Dvije strane

Tužiteljka Vlahović ostala je u cjelosti pri navodima optužnog prijedloga, dodajući da je odbrana optuženih opovrgnuta saslušanim svjedocima i ostalim dokazima predstavljenim tokom postupka.

"Odbrana optuženih da nijesu počinili krivično djelo sračunata je na izbjegavanje krivice, neutemeljena je i kontradiktorna. Predlažem da ih sud osudi po zakonu i u kazne uračuna olakšavajuće i otežavajuće okolnosti" – istakla je Vlahović.

Advokat Božo Milonjić, koji zastupa Kekovića, Mišurovića i Savićevića, smatra da se na osnovu analize dokaza ne može na nesumnjiv način zaključiti da su njegovi branjenici počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

"Cjelokupni navodi optužbe zasnovani su na pretpostavkama da su ove osobe počinile krivična djela koja im se stavljaju na teret. Iz optužnog akta ne proizilazi ni najmanji stepen vjerovatnoće u pogledu osnovane sumnje da su okrivljeni počinili djela" – dodao je Milonjić.

Kako je naveo, odbrane optuženih, potvrđene su i iskazima saslušanih svjedoka Nine Raičević, Selme Herović, Petra Savićevića, Marka Radulovića i iskazom svjedoka Zorana Miloševića.

"Iz iskaza svjedokinje Raičević, inače ugostiteljskog radnika u lokalu ,,Galeri Pub“ nesporno proizilazi da su se kritične noći u lokalu, a prije aktiviranja eksplozivne naprave nalazili okrivljeni Keković i Mišurović. Ona se u svom iskazu decidno, jasno i na krajnje uvjerljiv način izjašnjavala na sve bitne okolnosti događaja, pa je tako opisala u čijem društvu je bio okrivljeni Keković i okrivljeni Mišurović, te kada je, ko i u koje vrijeme napustio lokal" – istakao je Milonjić.

On je kazao i da tokom postupka nije na jasan i nesumnjiv način dokazano da su njegovi klijenti počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret. Milonjić je tražio i da se Kekoviću i Rakočeviću ukine pritvor, piše Pobjeda.

Advokat Nikola Laković, koji zastupa Rakočevića, pridružio se završnim riječima kolege Milonjića.

Bazne stanice

Optuženi Mišurović i Savićević pridružili su se završnim riječima njihovih branilaca, dok je Keković dodao da je cijeli postupak iskonstrusian.

"Optužnica je namještena u dogovoru tužilaštva, policije, inspektora i činovnika MUP-a sa kojima bliske veze ima Aleksandar Šćepanović. Nijedan dokaz nije išao u našu korist. Optužnicom su obuhvaćene četiri osobe koje su bile na četiri različite lokacije. Bazne stanice su potvrdile moju i izjavu moje djevojke gdje smo tačno opisali naše kretanje. Garantujem životom i životom svoje familije da nemam nikakve veze sa krivičnim djelom koje mi se stavlja na teret i spreman sam da idem na poligraf" – kazao je Keković.

Optuženi Rakočević pridružio se završnom izlaganju njegovog branioca, navodeći da nije zdravstveno sposoban da učini krivično djelo za koje se tereti, te i da Šćepanovića ne poznaje pa zbog toga i nema motiv da mu baci bombu u dvorište.

Prema navodima optužnice, Keković, Mišurović, Savićević i Rakočević terete se da su „neovlašćeno nabavili, a potom 17. januara eksplozijom izazvali opasnost za imovinu čija vrijednost prelazi 20.000 eura“.

"Po prethodnom dogovoru zajedno su nabavili improvizovanu eksplozivnu napravu, koju su unijeli u vozilo ,,golf 3“ da bi 17. januara došli u Trebinjsku ulicu, gdje su se zaustavili, a zatim je jedan od njih izašao iz vozila sa eksplozivnom napravom i prebacio je preko kapije u dvorište Aleksandra Šćepanovića" – piše u optužnici.

Kako se navodi, oni se terete za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti. Rakočevič se još tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M. L.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR