12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novinarki FOS-a pritvor do 72 sata

Hronika

Comments 7

Novinarki FOS-a pritvor do 72 sata

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Novinarka portala FOS Anđela Đikanović, koja je jutros objavila informaciju da će kosovske bezbjednosne snage ROSU doći u Crnu Goru za Badnji dan kako bi pružile podršku crnogorskoj policiji, uhapšena je večeras i određen joj je pritvor do 72 sata.

Informacija o hapšenju ranije danas je potvrđena i iz Uprave policije.

''Policija je u Podgorici lišila slobode lice A.Đ. (26) zbog sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda.

A.Đ. je kao glavna i odgovorna urednica portala "FOS media", te i kao autor teksta koji je danas objavljen na ovom portalu pod naslovom "FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan" u kojem se navodi da će "oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sjutra", izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vijesti putem medija.

Sa navedenim je upoznat nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama lica A.Đ. stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se ista liši slobode i uz krivičnu prijavu privede nadležnom tužilaštvu.

Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posljedice su spriječene reakcijom nadležnih državnih organa''- navedeno je u saopštenju policije.

Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog teksta o dolasku ROSU snaga u CG

Podsjetimo, Osnovno državno tuzilaštvo u Podgorici saopštili je ranije danas da, zajedno sa Upravom policije, preduzima mjere i radnje zbog utvrđivanja svih okolnosti povodom teksta na portalu FOS.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Djuro Vučinić

A što je sa Gojkom Raičevićem koji širi "istine" i nabavlja tonske zapise prisluškivanja funkcionera ( što naravo ima pravo kad može) ,ulaže trud da poziva narod na sve vidove otpora legalnoj vlasti i sprovođenje njene politike. Jeli to medij ili politička partija?