10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšićkom biznismenu odgođeno suđenje zbog smrti oca

Hronika

Comments 0

Nikšićkom biznismenu odgođeno suđenje zbog smrti oca

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber


Suđenje članovima tri kriminalne grupe na čijem čelu su Ranko Radulović, Erogen Brajović i Igor Vukotić juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 24. januar zbog nedolaska optuženog Željka Radulovića, prenosi Pobjeda.

Kkao navode, sahrana oca Ranka Radulovića razlog je zbog kojeg se njegov sin Ž. R. nije pojavio na jučerašnjem suđenju. 

Radulović, Vukotić i Brajović su, prema sumnjama istražitelja, planirali više likvidacija, a na spisku za ostrijel bile su i osobe iz bezbjednosnog sektora.

Na spisku optuženih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Optužnim aktom obuhvaćeni su Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović, prenosi Pobjeda.

Naredbom je obuhvaćen i Kotoranin Nikola Mršić, kojem se na teret stavlja da je bio dio kriminalne grupe. Istražitelji su na osnovu svjedočenja svjedoka saradnika Jadranka Jonskog razotkrili djelovanje grupe a, prema navodima Tužilaštva, rasvijetlili su i ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca.

Jonski je do detalja ispričao što su sve bili planovi ove kriminalne organizacije i koje su im bile uloge. Radulović je, prema navodima tužiteljke Stojanke Radović, planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok su mete Kotoranina Igora Vukotića, prema optužnom aktu, bili visoko pozicionirani službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana, prenosi Pobjeda.

Albanski državljanin Erogen Brajović sumnjiči se za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića. U optužnici je razotkriveno kako su nikšićki i škaljarski klan razmjenjivali informacije o osobama koje treba ukloniti. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR