20 °

max 23 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

23° / 20°

Srijeda

23.09.

23° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 21°

Petak

25.09.

24° / 20°

Subota

26.09.

23° / 20°

Nedjelja

27.09.

20° / 17°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšeno 10 osoba zbog nereda na Zlatici

Hronika

Comments 11

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Uhapšeno 10 osoba zbog nereda na Zlatici

Policija je sinoć u Podgorici uhapsila 10 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Sinoć je u podgoričkom naslju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više grupa okupljenih građana a kojom prilikom su povrijeđena tri službenika Uprave policije a osam policijskih vozila je oštećeno. Zbog počinjenih krivičnih djela policijski službenici su lišili slobode 10 osoba", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije navode da su sinoć zajedno sa komunalnom službom sprovodili zajedničku aktivnost na Zlatici u cilju saniranja javnih površina kada je došlo do okupljanja građana koji su ih u tome sprječavali i izazivali incidente.

"Policijski službenici su pokazali visok stepen tolerancije i pozivali više puta građane da omoguće nadležnim službama da sprovedu radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da su građani i pored više upozorenja i naređenja odbili da se raziđu policija je shodno zakonu primjenila sredstva prinude", navode iz UP.

Okupljeni građani su, kako se navodi, kamenovali policiju više puta, a tri službenika Uprave policije zadobila su lake tjelesne povrede. Građani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije.

"Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 lica.

Nakon prikupljenih obavještenja tri lica su puštena, dok su slobode lišeni: M.M. (21), R.M. (22), Ž.M. (47), I.K. (18), R.Ž. (29), M.Ž. (29), D.B. (18) i N.K. (17) zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvrari, dok su L.T. (22) i M.B. (30) lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor", dodaje se u saopštenju.

U toku je identifikacija drugih učesnika u ovom incidentu dok je određeni broj lica poznat i potražuje se.

"Komunalne službe su tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje.

Uprava policije poziva građane da se prilikom javnih okupljanja uzdrže od izazivanja incidenata, nećemo dozvoliti narušavanje javnog reda i mira a svi izgrednici će biti procesuirani. Svi događaji ove vrste će biti snimani shodno zakonskim propisima a na napade na policijske službenike ćemo odgovoriti energično", poručuje policija. 

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Nikac

kazne od 250-500 eura pa neka samo farbaju. A ovoga sto snima na utubu treba pothitno u zatvor bAwMY

58SINDON

@Izoko,To su milacicovi velikosrpski su htjeli uniste nasu dragu Crnu Goru da se pretvorei utope u Veliku Srbijansku

Boško Agram

Zašto država ne reaguje kada srbijanjičarska žgadija kači imena uz slike policajaca na društvene mreže i kada portali tipa IN4S to prenose, najdirektnije pozivajući na linč?? Zašto taj četnički portal nije ugašen a uredništvo procesuirano?!