9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evo pod kakvim mjerama obezbjeđenja će Vukotić biti u Spužu

Hronika

Comments 0

Evo pod kakvim mjerama obezbjeđenja će Vukotić biti u Spužu

Izvor: Prva Tv

Autor: AntenaM

  • Viber

Jovanu Vukotiću, navodnom vođi škaljarskog klana određen je pritvor do 30 dana. On je u pritvoru u Spužu i tamo će 24 sata biti pod jakim mjerama bezbjednosti. Kriminolog Velimir Rakočević objašnjava šta te mjere bezbjednosti podrazumijevaju, kao i kakva je sada situacija sa dva suprotstavljena klana - da li sukob jenjava.

Izručenje Jovana Vukotića školski je primjer tajne policijske akcije, kaže kriminolog i dugogodišnji direktor UIKS-a Velimir Rakočević. Jedan od vođa škaljarskog klana helikopterom je dovezen iz Srbije do Crne Gore. Gdje je sletio, u koje vrijeme, kojim putem je stigao do Tužilaštva ostala je tajna – koju policija nije smjela da oda.

"Osim tog najužeg kruga policijskih službenika niko drugi nije mogao znati ni u kom vremenskom periodu da će akcija da se realizuje, ni koja ce prevozna sredstva da se koriste i tome slično, upravo da se ne bi dale nikakve šanse eventulanim učionicima da napadnu lice koje je pod zaštitom“, kaže Rakočević za Prvu.

Cijela trasa puta Vukotićevog izručenja je bila dobro pokrivena. On je u Tužilaštvo doveden uz jake mjere bezbjednosti. Na licu je imao masku, nosio je i pancir... To je, kaže Rakočević, uobičajena procedura jer se Vukotićeva bezbjednost ni u jednom trenutku nije smjela dovesti u pitanje.

"Što znaci da nikakve šanse nema da se u odnosu na to lice izvrši otmica, ili fizički napad, ili da se postavi zasjeda, dakle sve to mora biti kristalno čisto kako bi se izbjegle sve opasnosti“, dodaje on.

Vukoticu je određen pritvor do 30 dana. Biće, kaže Rakočević, u posebnom zatvorskom režimu. Nalazi se u paviljonu, ali u njegovoj blizini ne smiju biti osobe sa kojima je ućestvovao u izvršenju krivičnog djela, niti oni od kojih mu prijeti opasnost. Posebno je obezbijeđen prilikom posjeta i izvođenja u šetnju. Vodi se računa i o hrani koju dobija. Vukotić je, kaže Rakočević, sada sigurniji u zatvoru nego na slobodi.

"24 sata dnevno vodi se računa o bezbjednosti tog lica i ono ne smije izaći iz tog kruga najvećih mjera bezbjednosti. U njegovoj blizini ne moće biti bilo ko od suprotstavljenih klanova“, zaključuje Rakočević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR