16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nadzor granice na Skadarskom jezeru: Zaplijenjeno 403 kg skanka, vozila, cigarete...

Izvor: Foto: Screenshot Twitter

Hronika

Tag Gallery
Comments 0

Nadzor granice na Skadarskom jezeru: Zaplijenjeno 403 kg skanka, vozila, cigarete...

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Policijski službenici Regionalnog centra granične policije "Centar", Stanica granične policije I – Podgorica obavljaju poslove nadzora državne granice prema Albaniji u ukupnoj dužini od 93,8 km, od čega 55 km na kopnu i 38,8 km na vodi, tačnije na Skadarskom jezeru, saopšteno je iz Uprave policije. 

"Policija svakodnevno vrši poslove nadzora državne granice na Skadarskom jezeru i preduzima operativno taktičke mjere i radnje iz svoje nadležnosti na sprečavanju prekograničnog kriminala i njihovih izvršilaca.

U proteklih godinu policijski službenici koji vrše poslove nadzora državne granice na ovom lokalitetu ostvarili su zavidne rezultate.

Zaplijenjeno je i oduzeto 403 kg opojne droge skank u četiri slučaja, tri motorna vozila, 35 kg rezanog duvana, 34 šteke cigareta, te i jedna lovačka puška.

Takođe, kroz svakodnevne aktivnosti u nadzoru državne granice na Skadarskom jezeru službenici ove stanice preduzimaju mjere i radnje u cilju sprečavanja vršenja prekršaja i krivičnih djela po pitanju nezakonitog ribolova i otkrivanja izvršilaca kažnjivih djela iz ove oblasti", navedeno je u saopštenju. 

Kroz te aktivnosti privremeno je oduzeto 12 plovila, 12 vanbrodskih motora, 2.612 kg jezerske ribe, 45 komada mreže za izlov ribe, osam pušaka za podvodni ribolov, šest harpuna, tri sonde za izlov ribe, tri lampe, tri plinske boce, kao i više komada razne druge opreme i sredstava za koje se sumnja da su korišćeni prilikom nedozvoljenog ribolova.

Pored video nadzora kojim je pokriveno Skadarsko jezero od Nacionalnih parkova Crne Gore, službenici Regionalnog centra granične policije "Centar" posjeduju i koriste svoju specijalizovanu opremu za video nadzor jezera.

"Osim toga, na nivou Sektora granične policije postoji Nacionalni komunikacioni centar koji vrši opservaciju Skadarskog jezera putem video nadzora, te se tako aktivnosti koje se sprovode odvijaju planski, redovno i vanredno, kao i u sadejstvu i koordinaciji sa službom Nacionalnog parka Skadarsko jezero", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR