31 °

max 32 ° / min 22 °

Četvrtak

05.08.

32° / 22°

Petak

06.08.

31° / 18°

Subota

07.08.

35° / 19°

Nedjelja

08.08.

37° / 22°

Ponedjeljak

09.08.

39° / 21°

Utorak

10.08.

37° / 23°

Srijeda

11.08.

35° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odgođeno ročište: O optužnici u slučaju Koverta 1. aprila

Izvor: Stijepović i njegov advokat ispred Višeg suda

Hronika

Comments 0

Odgođeno ročište: O optužnici u slučaju Koverta 1. aprila

Autor: Antena M

  • Viber

U podgoričkom Višem sudu odgođeno je razmatranje optužnice u slučaju poznatom kao Koverta za 1. april, jer nijesu ispunjeni uslovi za održavanje ročišta. 

Prvi na spisku optuženih je odbjegli biznismen i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević. On je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je prala novac.

Društvo

O optužnici protiv Stijepovića 2. marta

27.01.2020. 14:44

Protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića optužnica je podignuta zbog pranja novca. 

"Specijalno državno tužilaštvo je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu pred Višim sudom u Podgorici, protiv ukupno 7 lica.

U odnosu na šest lica (D.K.; B.T; Ž.Š; T.K, G.G. i T.K.) optužnica je podignuta zbog krivičnih djela - stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

U odnosu na jedno lice (S.S.) optužnica je podignuta zbog krivičnog djela - pranje novca", saopšteno je krajem godine iz Tužilaštva. 

Branilac Duška Kneževića Zdravko Đukanović, nakon ročista, izrazio je čuđenje što, kako kaže, sud uporno odbija da poziv Kneževiću uputi na adresu na kojoj se nalazi i što ne želi da čuje šta Knežević ima da saopšti.

Na pitanje Antene M - da li će se Knežević odazvati pozivu i pojaviti se pred sudom - Đukanović je rekao da će u tom slučaju tražiti da se iskoriste zakonom propisane mogućnosti za uzimanje iskaza, što implicira da će Kneževićeva odbrana obnoviti zahtjev da se protagonista afere Koverta sasluša putem video linka.

Branilac Stijepovića Lazar Aković je, obrativši se novinarima, rekao da je Stijepović još tokom istrage negirao izvršenje krivičnog djela i da vjeruje u konačan pozitivan ishod po njegovog branjenika.

Danas je odgođeno i ročište na kom je trebalo da se razmatra optužnica protiv: Duška Kneževića, Nenada Vujoševića, Aleksandra Vilotijevića, Srđe Pavićevića i Olge Stanković zbog krivičnih djela: stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR