16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija Evazija: Krivična prijava protiv direktora i firme Slac commerce

Hronika

Comments 0

Akcija Evazija: Krivična prijava protiv direktora i firme Slac commerce

Autor: Antena M

  • Viber

Podgorička policija je u nastavku akcije “Evazija” podnijela je krivičnu prijavu protiv R.K. (67) iz Budve i preduzeća „Slac commerce“ iz Podgorice sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Naime, službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su zajedno sa službenicima Centra bezbjednsoti Podgorica, u nastavku aktivnosti u okviru operativnog plana „Evazija” u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica prilikom zapošljavanja radne snage iz inostranstva, odnosno neevidentiranja i neprijavljivanja nadležnim poreskim organima ugovora o zaključenom radnom angažmanu nerezidentne radne snage, podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu protiv R.K. (67) iz Budve i privrednog društva „Slac commerce“ d.o.o. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", navedeno je u saopštenju policje. 

Država Crna Gora pretrpjela je imovinsku štetu u iznosu od oko 148.114 eura, zbog neuplaćenih poreza i doprinosa na strana lica koja su bila radno angažovana u toj firmi”, saopšteno je iz Uprave policije.

"Postupajući na osnovu operativnih saznanja, u saradnji sa ODT Podgorica izvršena je  kontrola poslovanja preduzeća „Slac Commerc“ d.o.o Podgorica kojom prilikom je utvrđeno da je ovo privredno društvo čiji je osnivač i Izvršni direktor R.K. zloupotrebom svog položaja, u periodu od 2015. do 2019. godine pribavilo dozvole za privremeni boravak radi zaposlenja stranih državljana, koje je shodno Zakona o strancima, bilo u obavezi da u roku od osam dana prijavi na obavezno socijalno osiguranje i s tim u vezi, najmanje jednom u mjesecu izvrši obračun i isplatu zarade što nije učinio".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR