17 °

max 22 ° / min 12 °

Subota

30.05.

22° / 12°

Nedjelja

31.05.

20° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

22° / 14°

Utorak

02.06.

24° / 14°

Srijeda

03.06.

24° / 14°

Četvrtak

04.06.

23° / 14°

Petak

05.06.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porodica uhapšenog za objavu spiska oboljelih: Naš sin žrtveno jagnje

Izvor: EPA-EFE

Hronika

Comments 2

Autor: Antena M

  • Viber

Porodica uhapšenog za objavu spiska oboljelih: Naš sin žrtveno jagnje

Porodica Rada Milovića, koji je uhapšen kao osumnjičeni za objavu spiska oboljelih, reagovala je povodom hapšenja i povodom izjava na današnjoj konferenciji za medije.

Reagovanje porodice Milović prenosimo iintegralno.

''Naša porodica, a vjerujemo i šira javnost, zaprepašćena je objavama u medijima vezanim za djelo koje se  stavlja na teret članu naše porodice Radu Miloviću, koji već 15 godina pošteno, savjesno, profesionalno obavlja poslove  informatičara u IT Sektoru Doma zdravlja, o čemu govore njegov dosadašnji rad i ugled koji, kao izuzetno častan i pošten momak uživa od strane  kako društva, tako i svih svojih kolega.

Slike njegovog hapšenja liče na obračun sa najtežim kriminalcima i počiniocima krivičnih djela, odnosno, još su gore, tendenciozne i usmjerene da se jedan čovjek stigmatizuje i uruši njegov lični integritet, profesionalni ugled, i ukalja čast njegove porodice.

Ovo posebno iz razloga što je naša porodica, porodica intelektualaca koji su čitav život posvetili unapređenju ove države, otac kao prvi elektroinžinjer u Crnoj Gori, i majka koja je više od dvije decenije predano i posvećeno radila na unapređenju zdravstvenog sistema, u Vladi Crne Gore, tačnije Ministarstvu zdravlja.

Čak i u vrijeme COVIDa 19, bez obzira što je svakodnevno rizikovao svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje svoje porodice, posebno svoje majke koja spada u rizičnu grupu, ne računajući  i skorašnji gubitak oca, on je posvećeno radio i u ovim okolnostima, kada je većina kolega informatičara odsutna  ili izolovana.

Upravo zbog njegovog altruizma i kolegijalnih razloga, spornog dana je zamijenivši svog kolegu, izvršio službeni nalog, koji je preko e-maila dobio od svog pretpostavljenog, bez napomene da se radio o strogo povjerljivim podacima.

Stoga, u ime porodice upućujemo oštar demanti i ogorčenost što su pojedini mediji  iznijeli grubu neistinu  da je ”objavio” sporni spisak, što je krajnje netačna i tendeciozna i senzacionalstička  objava.

Napominjemo da je sporni spisak  u skladu sa nalogom proslijedio kroz IDO sistem, i isključivo putem vibera obavijestio dvojicu kolega, koji imaju isti opis poslova, i ista ovlašćenja za upravljanje tim podacima, a ne putem facebooka, kako je na Konferenciji za javnost iznio Službenik policije Jakša Backović, zbog čega tražimo izvinjenje od strane od UP.

To što je on izjavio je netačna i teška je kvalifikacija od strane odgovornog lica, a koja vrijeđa porodicu i nanosi joj dodatni bol.

Iako šokirani i povrijeđeni, nadamo se da će novinari imati senzibilitet, da ove i slične neodgovorne izjave ovakvog tipa ne smiju biti izrečene bez argumenata.

Poraženi činjenicom da je naš član porodice izvrnut javnom linču, preko slika koje kruže svakodnevno svim medijima, ističemo da smo na život  i rad našeg člana kao porodica i te kako ponosni, između ostalog i zbog toga što nikad nije imao mrlje u svom privatnom i profesionalnom životu, već naprotiv, bio primjer posvećenog i kompetentnog službenika, sina i brata.

Dužni smo da informišemo javnost da je obavještenje koje je dao u svojstvu građanina, od strane Službenika MUP-a Jakše Backović prezentovana kao priznanje krivice, što je krajnje netačno, neprofesionalno, i nezakonito, smišljeno da se na senzacionalistički način prikaže rad ovog organa, prikupe sitni poeni kod nadređenih, zbog čega je još jednom prekršena prezumcija nevinosti i obmanuta javnost Crne Gore.

Ostaje nam još jedno pitanje za postupajuće organe, kao je moguće da se nastoji sva krivica prebaciti na jednog službenika informatičke struke dok sa druge strane imamo isti takav slučaj od 22. marta kada je društvenim mrežama kružio sličan spisak, a koji je objavljen i u pojedinim medijima, a koji je ostao bez bilo kakvog epiloga.

Zbog navedenog ne možemo da se otrgnemo osjećaju da se zbog cjelokupne javnosti moralo naći žrtveno jagnje, a naš Rade je očigledno bio najjeftiniji za žrtvovanje.

Koristimo priliku da se zahvalimo predstavnicima tužilaštva koji su i u toku postupka i na samoj pres konferenciji pozvali sve medije na uzdržanost i poštovanje prezumpcije nevinosti, za razliku od krajnje neprofesionalne izjave službenika Uprave policije Backovića.''

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bitko

Dotični , kad je već toliko iskusan, treba da zna što je poslovna tajna(da mi se ne uvrijede radnici u trgovini i oni čak imaju neke poslovne tajne) i treba da snosi posljedice čisto za nauk! To da mu niko nije rekao da je spisak tajna, to su priče za malu đecu.

Šta rade šefovi?

Sramota je svaliti sve na jednog čovjeka. Ako je on poslao na dvije adrese VB to nema dimenzije linča. Ko su ta dva kontakta koji su to proširili na fb? A šef mora dati ostavku jer da je on uradio posao kako treba niko ne bi pogriješio. Šefovi bi morali preuzeti odgovornost a ne da strada služba!